♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 18 July 2013

~ Tertinggal flight... ~

Bila teringat balik kejadian itu, nak gelak pun ada, nak marah pun ada....Alkisahnya bermula waktu kami suami isteri balik ke Kota Kinabalu 2 minggu sebelum puasa...Balik bercuti tak lama, 4 hari 3 malam je, menginap kat umah makcik kat KK.

Dari KK ke airport tak jauh mana pun, tapi disebabkan banyak kenderaan & traffic light, masa 30 minit pun leh jadi 3 jam.Flight balik ke semenanjung  1.15 pm 29 Jun 2013, dijangka sampai ke KLIA kul 4.00 pm... Pepagi dah bangun nak pack barang2 dalam kotak, dalam beg...Siap kemas barang, tengok balik kot2 ada yang tertinggal lagi, ok...perfect. Dalam kul 11.00 am tu saya dah siap sume, dah ready nak ke airport je. Kebetulan pakcik Incik Suami janji nak tolong hantarkan ke airport, lega sikit.

Lebih kurang kul 12.00 pm, Incik Suami ngn pakcik dia dok tengok tv lagi. Saya dah resah gelisah, dalam hati ni Tuhan je yang tau. Nak meredah kesesakan jap lagi, sempat ke sampai airport?? Kejap2 saya tengok jam, Incik Suami wat tak tau je, selamber dia je.... Geram juga tau...

Dalam 12.15 pm camtu pakcik dia ajak gerak. Kuar je dari umah, jalan sesak, alahai...Dalam kerete nak ke airport, saya diam seribu bahasa. Memang dah agak, tak sempat sampai ke airport. Klu nek bas, 5 minit lewat, bas tunggu juga, nek flight? 1 jam sebelum flight berlepas, gate dh tutup kot! Dalam kepala ni memang dah blur, x leh fikir pape dah.

Sampai airport 1.15 pm, Incik Suami berlari2 nak g check in , check in failed...Pegi kaunter, gate dah tutup. Nak marah pun tak guna kan, baik diam je. Makcik Incik Suami nak angis dah , dia pulak rasa bersalah sebab kami sampai lewat. Walhal punca sebenar kelewatan ni adalah disebabkan Incik Suami tak terus terang ngn pakcik pukul berapa flight kami .Jadinya, pakcik pun selamber je la...

Staf kat kaunter suh pegi ke Kaunter Khidmat Pelanggan MAS kat tingkat atas, Incik Suami tarik tangan saya ajak naik, saya pegi, tapi tak pandang pun muka dia, jalan menonong je kat depan. Rasa nak marah, nak nangis , nak menjerit, sume ada, tapi saya diamkan je. Bayangkan la, stok baju tinggal sehelai sepinggang je utk balik, memang x de stok baju lebih, Kalau kena stay 1 malam lagi, baju takde dah. Tengok2 dalam purse ada rm150 je, kalau tukar flight, mau kna tambah duit lagi rm 150 mesti tak cukup, tak nampak pulak mesin atm sekitar airport tu. Blurrrr sungguh! Sampai kat kaunter atas, customer ramai, lambat pulak. Saya tak senang duduk dah, ke hulu, ke hilir mundar mandir, resah gelisah. Incik Suami wat muka seposen, cuit2 saya, nak memujuk la konon...Jangan harap, kali ni memang saya marah sungguh, tapi diam je tanpa suara.

Sampai giliran Incik Suami kat kaunter, bla..bla..bla...explain ngn staf kaunter, depa cuba masuk kan kami ke flight 1.40 pm, tapi dah tak sempat nak check in. Bincang punya bincang, dapat la flight kul 4.00 pm, tapi kena transit kat Labuan 30 minit, dijangka sampai KLIA 8.30 pm tanpa sebarang tambahan bayaran.Saya setuju. Fuh! lega tau. Nasib naik MAS, klu Airasia, jgn harap nak tukar2 flight, beli je la tiket baru.

Otw turun ke bawah untuk amik beg kat makcik, 1 ciuman hinggap kat pipi! Ops...hahhahah. Time tu baru la saya mula senyum, tapi Incik Suami kena perli juga, ciuman tanda memujuk ke? Cakap banyak pun tak guna, hehehhe... Patutnya 4.00 pm , kami dah sampai KLIA ok! Tak pasal2 sampai KLIA 8.30 pm, dengan muka keletihan.

Korang mesti takde pengalaman macam kami kan, heheheh... Jadi pengajaran untuk masa-masa akan datang...



~ sepi seorang perindu ~