♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 28 April 2014

Pengalaman ~ Alahan

 Kali ni saya nak berkongsi pengalaman alahan yang teruk waktu mengandungkan arwah Adam :

1) 4 minggu pertama, saya ok lagi, makan masih berselera, cuma Incik Suami yang muntah-muntah setiap pagi. dia yang kurang selera makan, pastu dia juga yang mengadap asam boi setiap pagi.

2)  masuk bulan kedua, saya dah mula morning sickness, setiap pagi memang wajib

3) hilang selera makan, berat badan semakin menurun daripada 75 kg ke 69 kg, disebabkan berat makin turun, saya masih boleh pakai baju nikah di pagi raya 2013 ( time ni dah 23 weeks)

4) paling teruk bila alahan bau peluh Incik Suami, masuk bilik pun kena tutup hidung, klu tak, memang termuntah tanpa disengajakan, korang bayangkan la tidur pun kena tutup hidung sebab tak tahan bau ;) sadiskan....

5) alahan dengan bau perfume Incik Suami, dia sembur je perfume kat baju, saya pun termuntah. padahal, perfume tu antara bau kesukaan saya

6) mengidam nak makan telur belangkas, nasib baik tercapai ;)

7) hanya boleh minum air sirap suam yang dibuat oleh emak saya, air lain tak boleh masuk. air siram pun, wajib mak yang buat, air sirap , Incik Suami atau orang lain buat, tak mau, ok !

8) 7 weeks sampai nak bersalinkan arwah (25 weeks) , morning sickness memang tak hilang, pagi petang siang malam mesti muntah, tak kira masa....sampaikan dalam kete, ready plastik beg je, senang nak muntah

9) alahan dengan segala macam bau losyen kat dalam ofis, kalau ada je kakak ofis sapu losyen pepagi, saya dah tutup hidung siap-siap.

10) minyak angin memang tak lekang dari tangan, wajib ada dalam handbag...


~ bila teringat balik, indahnya saat mengandungkan arwah..... saya pasti akan rindukan saat itu. lain orang, lain alahannya kan... ~



~ sepi seorang perindu ~

Friday, 11 April 2014

~ Perginya Buah Hati Kami ~



7 bulan selepas pemergian kamu ...ibu rindukan kamu, sayang....kamu tetap dalam hati ibu dan ayah....


~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 8 April 2014

~ Bukit Fraser ~

Percutian paling menjimatkan , yang pastinya ini kali pertama dan kali terakhir kami ke sini... Sangat scary dengan keadaan jalan naik dan turun . Bukanlah 2nd honeymoon :( , sekadar percutian rehatkan badan dan tenangkan fikiran.

Kos :
minyak : RM50 ( pegi dan balik)
penginapan :2H1M RM50 (bilik deluxe)
makan : RM 100 = 3x makan ( 2 orang )

Sangat menjimatkan kan...Suasana memang seronok, sunyi, sepi, tenang, sejuk je, nyaman sangat. tapi disebabkan kami datang hari Rabu , balik hari Khamis, memang kurang pengunjung, takut pun ada, hehehehe




Trademark Bukit Fraser, kalau naik, tak snap pic kat sini, tak sah la kan....

Menu dinner kami, ala2 western gitu

Kami menginap di sini, sebelum balik , posing sat...
Kami balik dulu, inshaallah tak datang lagi pasni ;)


~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 3 April 2014

~ Persoalan ~

Soalan ini tidak berkaitan dengan saya, sekadar ingin berkongsi pendapat dari kawan-kawan tentang persoalan di bawah....

1) Apakah hukumnya menantu memburuk-burukkan mertua di laman sosial, contohnya : FB

2) Apakah hukumnya seorang isteri melarang si suami menemui ibu kandung suami?

3) Apakan hukumnya seorang suami tidak menegur si isteri yang bertindak kurang ajar dengan mertua (ibu kepada suami) ?


~ tepuk dada, tanyalah iman ~





~ sepi seorang perindu ~