♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 13 August 2013

~ Ujian buat kami ~

Salam aidilfitri semua....

Tak tahu saya nak mulakan cerita dari mana... Tapi saat menaip di papan kekunci ini, airmata mengalir tanpa di duga.. Aidilfitri kali ini, tiada yang meriah buat kami suami isteri. Mungkin bukan rezeki kami untuk menimang cahayamata buat masa sekarang....Doakan saya dan suami tabah hadapi dugaan ini. Mungkin kalian nampak kami tersenyum, tapi dalam hati ni, hanya Tuhan yang tahu segalanya....

Buat 'si kecil' , tunggu ayah dan ibu di pintu syurga nanti ye....Ayah dan ibu sayang sangat dengan kamu walaupun Allah pinjamkan kamu hanya sementara untuk kami....



~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 1 August 2013

~ Membaking ~

Assalamualaikum semua...Maaf ye, lama sepi tanpa berita, kesihatan kurang memberangsangkan, bleeding sikit then doktor bagi mc suh rehat je kat umah. Agaknya terlebih aktif bershopping, mengemas umah, tu yang bleeding. Bila doktor scan baby, uri ok, baby pun sihat, baby angkat tangan lagi, nak say 'hi' ngn ibu eh....

Mc 2 hari kat umah memang membosankan, jadinya, saya pun membaking la. Sejak mak mertua bagi oven free kat saya, saya jadi rajin nak buat kek, biskut, lasagna, pizza. Kebetulan pulak selera makan dah ok, tu yang bertambah rajin agaknya. Alhamdulillah, kali ketiga buat kek, menjadi dengan jayanya, tekstur pun ok, rasa pun ok cuma terlebih gebu pulak.

Inilah hasilnya..... Maaf la ye, corak marbel kek tu kurang menarik sebab tangan kurang berseni. Tapi memang puas hati la... Siap je membaking, kek dh sejuk, potong siap2 masuk dalam tapawe untuk bagi kat mertua, mertua pun pelik sebab saya terlebih rajin buat kek sejak akhir-akhir ni ;)
~ sepi seorang perindu ~