♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My Photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

~ Pengomen Terbaik ~

Get this widget

Thursday, 23 July 2015

~ Raya Kami ~

Nah, belanja pic raya kami

Time ni humaira lum tukar baju lawa, masih berbedung lagi sebab baru bangun tido

Yang ni dah lawa, orang dok panggil2 suh pandang kamera, dia sibuk nak hisap ibu jari ;)


Tahun pertama tanpa ayah...sungguh...kami merindui arwah....



~ sepi seorang perindu ~

Monday, 6 July 2015

~ asasnya : Durian ~



Memandangkan hari cuti je ada banyak masa untuk masak juadah berbuka lebih daripada satu menu, jadinya Sabtu lepas, ada beberapa menu pencuci mulut yang terhasil berasaskan durian.


Bahan asas : Durian...... Memang dah lama teringin nak makan sejak habis pantang. Sanggup redah pasar petang di kala cuaca panas terik untuk membeli durian yang diingini. Siap suh si penjual kupas dan isi dalam bekas. Otw balik ke rumah, mabuk dan pening sepanjang jalan hanya kerana bau nya yang semerbak. Sadis kan....Makan durian boleh, hidu baunya, tak boleh :(


Bubur kacang + durian ( snap pic dlm periuk je ;) )


Serawa durian. Sedap makan ngn pulut, tapi kali ni cicah roti je ;)




Durian crepe, yang ni paling best, makan sejuk-sejuk baru kuar peti ais. ( order je, tak reti nak buat, 6 pcs = RM 10 )



**Puas dapat makan durian. Pastu sendawa, semerbak nya bau ...hihihihihi






~ sepi seorang perindu ~