♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 30 December 2013

~ 2nd Honeymoon ?? ~



Kami masih berdua buat masa ini. Belum ada rezeki untuk bertiga pulak..... Husband & wife semakin tembam dan berisi , adoi... Tak boleh bla kan...Time makan, memang berlawan-lawan :-p

 Atas permintaan Incik Suami, teringin sangat katanya nak nek Fraser Hill nun. Dengan mimik muka seposen, sambil berkata : baby Cameron Highland dah tak jadi. Jom la kita buat baby Fraser Hill pulak. Alahai...sedih je bunyinya. Si isteri terus apply Rumah Peranginan Persekutuan .Sesape yang keje kerajaan tu mesti tau pasal rumah ni. Leh dapat harga murah, tapi kena buat tempahan. Alhamdulillah, saya dapat ;) Kena pergi hari biasa la nampaknya, Sabtu, Ahad tempahan penuh. Incik Suami kata , 2nd honeymoon , merangkap 1st anniversary kami. Apa-apa je la, janji dapat pegi bercuti tanpa sebarang gangguan ;)




~ sepi seorang perindu ~

Wednesday, 18 December 2013

~ Mak 18/12/51 -> 18/12/13 ~


Selamat Hari Lahir Mak yang ke 62 hari ni. Semoga mak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki. Dikurniakan kesihatan berpanjangan. Mak, doakan kami dapat baby lagi tahun depan ye ;) Terima kasih kerana mendidik saya dengan penuh kasih sayang ....



~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 17 December 2013

~ Kenangan Lalu ~

Dok godek2 pc, terjumpa 2 gambar ni... Ish, tetiba teringat pulak sweet moment ni....



UPT 1st yang saya buat. Waktu ni kami sedang berhoneymoon 4 hari 3 malam kat Cameron Highland. Ingatkan berdua, upanya kami dah bertiga saat ini. Period lewat 2 hari, beli upt kat Guardian, check sendiri kat bilik hotel kul 2 pagi. Tunggu 2 minit, 1 line je, saya terus buang dalam tong sampah (kecewa). Incik Husband bangun kul 6 pagi, kutip balik dari dalam tong sampah, tengok2, ada 2 line. Senyum sampai telinga ;)



Incik Suami kurang puas hati dengan 1st UPT tu, balik je dari bercuti, beli pulak UPT digital dan inilah hasilnya.   


** Doakan kami ada rezeki seperti ini lagi tahun depan . 
Teringin nak ada baby lagi ;) **








~ sepi seorang perindu ~

Monday, 16 December 2013

~ Terasa Hati ~


Sedihnya rasa hati ni.... Saat saya dalam kesusahan, saya perlukan bantuan,saya email, call, sms,inbox fb,  bermacam alasan yang saya terima daripada kawan - kawan. Seperti mahu mengalirkan air mata saat ini. Sabar ye hati...sabar itu indah kan..... Waktu senang, kitalah teman mereka. Waktu kita kesusahan?? Dugaan...




~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 3 December 2013

PERCUMA CALENDAR 2014 BERGAMBAR SENDIRI



CALENDAR 2014


Wow! Sangat menarik pulak contest ni, hadiah dia leh dapat calendar 2014 berwajah sendiri. Sesaje mencuba nasib...Kot2 de rezeki kali ni. Untuk yang nak join contest, boleh klik pada pic di atas...

~ sepi seorang perindu ~

~ Ngidam Pulak ~

Tu dia, tajuk tak boleh bla kan... Belum ada rezeki baby, ngidam mende lain tau....Alkisahnya, kat Mid Valley Sabtu lepas, masuk kedai Sony, terpandang pulak 1 handphone.Macam berkenan pulak. Sabar ye hati, rezeki awal bulan Jan 2014 nanti, baru boleh tukar hp.Hp yang sedia ada dah nazak. Dah lama sangat pun hp ni berkhidmat untuk saya, dah patut tukar yang baru ;)

Hp yang saya gunakan sekarang, nazak dah. nombor kat button pun dah takde...

idaman hati


~ sepi seorang perindu ~

Monday, 2 December 2013

~ Saya Kembali ~

Mood mengupdated blog sudah ke laut sejak saya cuti bersalin 2 bulan lepas. Malas pun ada, takde idea pun ye. Kalau ikutkan kiraan, waktu ni saya sedang menanti saat untuk melahirkan si kecil. Tapi, Tuhan lebih sayangkan Adam, pinjamkan untuk kami hanya sementara. Sejak bersalin ritu, doktor sarankan untuk ambil perancang, sekurang2nya minimum setahun supaya badan betul2 pulih. Pas bincang2 dengan Incik Suami, saya rasa nak ambil perancang untuk 6 bulan je. Tak sabar nak ada baby lagi ok.....

Masuk keje, kemas dokumen dalam pc, terjumpalah koleksi-koleksi bunga yang Incik Suami pernah bagi daripada sebelum kawin sampailah sekarang.

20.05.2012 (bertunang) - 26 kuntum bunga sempena bufday saya yg ke 26

19.07.2012 - yg ni betul-betul surprise dari dia coz tauke kedai bunga hantar ke ofis. time tu memang terkejut sangat

30.09.2012 - 39 kuntum bunga = ros + lily + daisy sempena 1st anniversary kami

08.12.2012 - bunga ni prop untuk pre wedding kami. terkejut juga coz takde pulak bunga ni dalam senarai asal prop

03.03.2013 - suka sangat ngn kombinasi warna bunga tangan ni waktu majlis kami 03.03.13 ritu. surprise juga sebab memang tak tau dia nak bagi fresh flower untuk bunga tangan

07.05.2013 - yang ni untuk bufday saya ke 27


Sekarang ni? Incik Suami beli bunga dalam pasu terus, untuk hiasan kat umah ;)

~ sepi seorang perindu ~