♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Friday, 29 March 2013

~ Cuti ~




Rini last keje... Mood keje pun dah ke laut sebab dah terbayang2 nak g bercuti esok pagi.... Dah hampir sebulan kawin, baru nak g honeymoon... Tak sabar nak pegi, hehhehe... Percutian 4 hari 3 malam, esok pegi, Selasa baru balik. Rabu masih bercuti, Khamis baru start keje balik. Blog bercuti sampai Rabu nampak gayanya. Untuk kali ni, gi yang dekat2 je, masih dalam negeri. Insha allah bulan Jun nanti, baru gi jauh sikit, balik kg Incik Suami kat Sabah nun...

~ banyak mende nak review tentang majlis, sabar eh ~

~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 28 March 2013

~ Nak Lagi ~






Sume pic di atas menceritakan segalanya. Tunggu sampai saya sihat sepenuhnya ok! Memang akan repeat ke restoran ni lagi...

~ sepi seorang perindu ~

Wednesday, 27 March 2013

~ Wordless Wednesday ~


Bijak sungguh Incik Suami, saat2 saya demam dan sakit tekak,dia ajak makan kat SR. Memanglah untung sebab chocolate indulgence tu pun saya makan sikit je, tekak tak leh telan dah. Bakinya dia yang perabih. Time saya sihat, jangan harap nak makan kat SR..kedekut :-p


~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 26 March 2013

"GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"


Sedang berblog walking, terpandang GA kat blog ni...Berkenanlah pulak dengan FM yang ditawarkan, tambahan pulak saya ni memang rajin mengumpum FM dari serata negeri. Syarat penyertaan adalah seperti berikut : 

1. Buat simple entry dengan tajuk "GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"
2. Letak link blog www.danielzaidi.com kat entry anda
3. Tinggalkan link entry anda kat bahagian comment entry giveaway ni...

hadiahnya?? meriah sungguh ...
 


Seorang (1) akan memenangi ketiga2 FM dari ketiga2 destinasi...

12 orang lain akan menang salah satu FM tersebut...
*tarikh tutup penyertaan adalah 3/4/2013

~ sepi seorang perindu ~

~ Gula² Ke ??~

Alhamdulillah demam dah ok, tinggal batuk, selsema dan sakit tekak je. Seminggu gak setiap malam demam, risau Incik Suami (IS) dibuatnya, dia yang tak lena tido menjaga isteri demam. Sabtu lepas, ikut IS g ofis dia kat Hospital Tanjong Karang, dia paksa saya g jumpa doktor terus. Katanya takut kena denggi sebab demam tiap malam. isteri mithali...kena ikut kehendak suami ;) Kakak2 ofis IS sume fikir saya demam coz tanda2 peknen. Jumpa doktor, amik darah , tunggu  keputusan darah... Agak2 korang, sakit apa? Cer teka? Peknen?? hehehheh

Doktor kata jangkitan kuman ( viral fever x silap ) , tapi masih terkawal. So, doktor bagi antibiotik dan kena makan sampai habis.Nasib baik la tak perlu admit wad, risau gak klu kna admit, memang musnah la rancangan percutian bulan madu kami hujung bulan ni.  Pasal peknen tu, lum ada rezeki kami lagi.... Ritu ada wat pregnancy test sendiri, keputusannya : Negatif   . Agaknya 'baby' bagi ayah ngn ibu g honeymoon dulu kot, heheheh. Insha Allah ada la rezeki untuk kami tu nanti....

Dah macam makan gula2 je ;)
   
~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 21 March 2013

~ Hari2 gini, leh kurus kot ;) ~


Tuan tanah masih demam, batuk dan selsema. Selera makan pun kurang. Menu orang tak sihat : bubur nasi je, tekak sakit nak menelan :(

~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 19 March 2013

~ Demam ~


Alahai...sejak pas majlis ritu, 2 kali demam saje.Incik Suami pulak yang risau dengan tahap kesihatan saya.  Kerap sangat tak sihat sekarang ni. Sakit tekak, batuk, selsema, sengal2 badan. Sume ada. Mood nak updated blog entah dah ke laut.... Masih gagahkan diri untuk ke tempat kerja memandangkan banyak lagi claim staf yang belum settle. Doakan saya sihat ye...


~ sepi seorang perindu ~

Friday, 15 March 2013

~ Rezeki Kami ~

Rezeki pengantin baru.Terima kasih pada semua yang sudi hadir ye. Yang tak datang tu, mohon doakan hubungan kami berkekalan sampai hujung nyawa, insha allah....

Set mutiara dari makcik Incik Suami 
( terima kasih Acil Kamai cz sudi datang daripada Kota Kinabalu untuk meraikan majlis kami )


Sebelum buka
Selepas bukak hadiah
Terlampau banyak sampai tak muat nak susun kat ruang tamu rumah, antara barangan yang kami dapat : rice cooker = 8 pcs, toaster = 4 pcs, juice maker = 2 pcs, blender = 5 pcs, coffee maker = 2 pcs, steamer = 1 pcs , mixer = 1 pcs, sejadah = 4 pcs, bedsheet = 4 pcs, dapur gas = 1 pcs, set pinggan mangkuk = lebih dari 15 pcs kot....tak lupa juga, ada yang bagi baju baby...cumell je, hehehe
Syukur sangat rezeki yang kami dapat ni. Kalau pindah umah pasni, tak perlu beli barang banyak2 sgt kan...

** bukak hadiah sambil berbaju kelawar je ;) **




~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 14 March 2013

~ Bertandang ~


Otw bertandang belah laki, pengantin kepanasan coz aircond rosak, sadis betul...Cair make up...


~ sepi seorang perindu ~

Tuesday, 12 March 2013

~ Telur hangus ~


Menu pertama untuk Incik Suami : kacang buncis tumis + chicken ball, ayam masak kicap, telur dadar...
Jangan ditanya mengapa telur dadar sudah hangus. Ini angkara Incik Suami la. Pas tuang telur dalam kuali, saya buat keje lain, dia dok kat dapur, wat tak sedar je ada telur dadar atas dapur. Tengok2 dalam kuali, tu dia....hangus sudah....


~ sepi seorang perindu ~

Monday, 11 March 2013

~ 03.03.13 ~


Mood sekarang ?? Malas dan sibuk dengan keje menimbun yang ditinggalkan selepas bercuti, hehehe... Lum de masa nak updated pasal majlis yang dah berlalu ... Sabar ye. Untuk kali ni, 1 pic untuk tatapan semua.....


~ sepi seorang perindu ~

Thursday, 7 March 2013

~ Puan sudah ;) ~


Dengan sekali lafaz tepat jam 10.15 malam 02/03/13, saya selamat menjadi isteri kepada Jumadin Bin Abdullah...




~ sepi seorang perindu ~

Sunday, 3 March 2013

Sticky Post


Buat semua pembaca blog saya, juga B2B yang disayangi, anda dijemput hadir untuk meraikan majlis saya

MAZUIN BINTI SALIMI & JUMADIN BIN ABDULLAH

pada : 03.03.13
beralamat di : No 4, Jalan Makam, 
Kampung Parit Baru Baroh,  
45100 Sungai Air Tawar
Sabak Bernam, Selangor

 Kepada sesiapa yang inginkan kad, boleh tinggalkan nama dan alamat di ruangan komen ye. Kad akan menyusul kemudian.....


~ sepi seorang perindu ~

Saturday, 2 March 2013

~ cik --> Puan ~

13 jam je lagi, saya bakal dinikahkan, bakal bertukar status daripada Cik kepada Puan... Alahai, cam tak caya je, hehhehe....Eh, betul ke saya nak jadi isteri dah??? Lempang pipi bagi sedar, hahahha. Perasaan saya saat ini? Tak terluah dengan kata2 lagi dah, macam2 rasa ada, risau, sedih, gementar, gembira, bercampur baur. 

Pasni, nak g berfoya2 haruslah bersama Incik Suami kan, baru lah syok ;) Ke mana pun nak pegi, nak buat apa sekalipun, kena bagitau Incik Suami . Rutin harian pun berubah juga. Sebelum kawin, lik keje je, terus terbungkang atas katil, bersantai2 tengok tv, malam sikit baru masak, tu pun klu lapar. Klu kenyang, memang x masak dah.Pasni, lik keje kena terus masak... Basuh baju ikut mood je, kadang2 seminggu sekali, kadang2 3 hari sekali. Dah kawin, kena rajin lebih sebab basuh baju Incik Suami juga. Iron baju pulak, stok 1 minggu terus la gayanya...

Doakan majlis saya berjalan lancar ye. Kepada blogger yang dapat kad saya, jemput datang ke majlis saya esok 3/3/13, kalau sesat, call je salah satu nombor yang tertera pada kad....



~ sepi seorang perindu ~

Friday, 1 March 2013

~ Berinai ~



Seksanya....apa pun x bleh ;)


~ sepi seorang perindu ~