♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Friday, 28 October 2011

" Rezeki Allah "



 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



SI KENIT tuan empunya diri ni :  KHALISYA SURAYA, permata hati ACU (saya), hehehhe. Yang ni bukan baby saya ok!!  tapi rezeki dari Tuhan. Abg ngn wife dh 6 tahun kawin tapi masih lum de rezeki  cahayamata. Kehadiran SI KENIT ni menambah lagi kemeriahan dalam keluarga kami. SI KENIT ni diserahkan pada abg oleh ‘seseorang’ sebagai amanah dan pesanan untuk jaga SI KENIT sebaik mungkin sampai dia dewasa kelak.

Walaupun ni bukan baby saya, tp saya lak g terlebih EXCITED  terima SI KENIT dalam keluarga. Sangat excited ok !!! excited nak beli baju baby, barang2 baby, dh macam ank sendiri pulak. SI KENIT kena tinggal kat kg ‘SABAK BERNAM’ sampai dia besar sikit. Abg ngn kak ipar lum pandai nk jaga baby yg kecik sgt cam SI KENIT .  Jadi, saya ngn mak amik alih tugas sebagai ibu, gilir2 menjaga. Pagi2 sblm g keje, anta SI KENIT ke umah pengasuh, petang lak, amik dia kat umah pengasuh. Hujung minggu memang habiskan masa ngn SI KENIT je la jawabnya…

Pagi sblm g keje, peluk cium dia, camtu juga ngn lik keje. Nasib x kemek pipi SI KENIT tu. Dah mcm ank sendiri je, malam kna bangun bagi susu, mandikan, siapkan ( cari pengalaman sblm ada baby sendiri ), dodoikan dia…



Balik keje je dh x fikir lain, fikir nk gomol2 SI KENIT je sampaikan 
cik zue ( best frenz ) sy & ‘J’ (ehem2 sy) rasa sy dh x hiraukan mereka, dh x bnyk masa ngn mereka. Mereka agk touching ngn sy ( depa jeles ngn SI KENIT).



~ sepi seorang perindu ~


~ sepi seorang perindu ~

Sunday, 16 October 2011

** menternak lemak **

tercapai hajat nak makan double quarter pounder with cheese ni tadi.


musnahlah program diet saya hari ni kerana 2 item ni...


( pic ehsan dari incik google )


~ sepi seorang perindu ~

~ sepi seorang perindu ~

" bagan lalang "

huh!!! sangat penat dan letih badan saya ni....baru lik dari bagan lalang, sepang cz ada reunion kawan-kawan time blaja dulu.walaupun cuma 20 orang yang datang, tp memang puas hati la...dapat gak jumpa kawan-kawan yang dah lama ter'lost contact tu... kat bawah ni antara aktiviti saya selama 2 hari 1 malam kat taman sri bayu, bagan lalang, sepang (15/10/2011-16/10/2011//)....

antara menu malam bbq :








masing-masing dah kekenyangan






makan, makan, makan

time ni saya ngah cuci pinggan, yang lain posing sakan..x adil ok!


mama awin ngn mia, sama2 cumell
dapat la juga snap pic kat dpn pintu masuk golden palm tree ni


sebelum check out homestay, bersantai kat bagan lalang dulu...







sempat lagi merempit sepanjang pantai bagan lalang

 
ni sebelum check out dari homestay...










~ sepi seorang perindu ~

~ sepi seorang perindu ~