♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Happy Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
isteri kepada Jumadin, ibu kepada sorang cahayamata dan sorang wildan syurga ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 26 March 2013

~ Gula² Ke ??~

Alhamdulillah demam dah ok, tinggal batuk, selsema dan sakit tekak je. Seminggu gak setiap malam demam, risau Incik Suami (IS) dibuatnya, dia yang tak lena tido menjaga isteri demam. Sabtu lepas, ikut IS g ofis dia kat Hospital Tanjong Karang, dia paksa saya g jumpa doktor terus. Katanya takut kena denggi sebab demam tiap malam. isteri mithali...kena ikut kehendak suami ;) Kakak2 ofis IS sume fikir saya demam coz tanda2 peknen. Jumpa doktor, amik darah , tunggu  keputusan darah... Agak2 korang, sakit apa? Cer teka? Peknen?? hehehheh

Doktor kata jangkitan kuman ( viral fever x silap ) , tapi masih terkawal. So, doktor bagi antibiotik dan kena makan sampai habis.Nasib baik la tak perlu admit wad, risau gak klu kna admit, memang musnah la rancangan percutian bulan madu kami hujung bulan ni.  Pasal peknen tu, lum ada rezeki kami lagi.... Ritu ada wat pregnancy test sendiri, keputusannya : Negatif   . Agaknya 'baby' bagi ayah ngn ibu g honeymoon dulu kot, heheheh. Insha Allah ada la rezeki untuk kami tu nanti....

Dah macam makan gula2 je ;)
   
~ sepi seorang perindu ~

29 comments:

  1. Replies
    1. akak pun take care juga eh...jgn aktif sgt k...

      Delete
  2. enjoy honeymoon puas2 dulu... heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...hope sihat terus ujung minggu ni nak bercuti...

      Delete
  3. amboi... blum sebulan kawen da buat UPT nih.. huhu... :P

    jangkitan kuman tu mmg salu terjadi pada pengantin baru. akak dulu pun kena. lagi teruk kot.. Akak kena UTI.. boleh gugel apakah UTI itu. Huhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...xcited lak nak buat UPT, hehehe....

      aah la kak, doktor kata penyakit gini biasa kena pengantin baru...

      Delete
  4. mujur tak teruk..
    boleh la g hornymoon :P hehe
    kte tak pergi2 lagi -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. seminggu juga la buat muka sememeh tak sihat ....

      Delete
  5. Alhamdulillah. Nasib baik tak kena admit. kalau tak cancel honeymoon. bercutilah kamu di bilik hospital bersaksikan pesakit-pesakit lain.


    jaga diri ye awin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau meraung ats katil wad klu kena admit ...uwaaaaaaaa

      Delete
  6. insyaALLAH, balik dr honeymoon nanti, ada lah "baby" tu...hehehe

    ReplyDelete
  7. salam puan awin
    Lawatan pg tirana aduka.memblas kunjungan

    Ampun dan maaf tak dpt hadir.dari tirana aduka sekeluarga.

    ReplyDelete
  8. take care.insya Allah, rezek baby tu akan ada nanti.sementara tu honeymoon puas2:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sarah...honeymoon puas2 dulu ;)

      Delete
  9. sabar yer..ada rzeki..tak kemana...doakn awak cpt dpt baby.. ^_~

    ReplyDelete
  10. jgn lupe mkn obat, nnt nk p animun kan... cepat baik tau

    ReplyDelete
  11. take care and get well soon dear.. XOXO~!!!

    ReplyDelete
  12. xpe sis..belom ade rezeki lgi....Dia dah aturkan segala galanya...insyaAllah :)
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  13. adoi puan awin comel.byknya ubt nak telan.cam ta je lebih kurang.

    ReplyDelete