♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 1 August 2013

~ Membaking ~

Assalamualaikum semua...Maaf ye, lama sepi tanpa berita, kesihatan kurang memberangsangkan, bleeding sikit then doktor bagi mc suh rehat je kat umah. Agaknya terlebih aktif bershopping, mengemas umah, tu yang bleeding. Bila doktor scan baby, uri ok, baby pun sihat, baby angkat tangan lagi, nak say 'hi' ngn ibu eh....

Mc 2 hari kat umah memang membosankan, jadinya, saya pun membaking la. Sejak mak mertua bagi oven free kat saya, saya jadi rajin nak buat kek, biskut, lasagna, pizza. Kebetulan pulak selera makan dah ok, tu yang bertambah rajin agaknya. Alhamdulillah, kali ketiga buat kek, menjadi dengan jayanya, tekstur pun ok, rasa pun ok cuma terlebih gebu pulak.

Inilah hasilnya..... Maaf la ye, corak marbel kek tu kurang menarik sebab tangan kurang berseni. Tapi memang puas hati la... Siap je membaking, kek dh sejuk, potong siap2 masuk dalam tapawe untuk bagi kat mertua, mertua pun pelik sebab saya terlebih rajin buat kek sejak akhir-akhir ni ;)
~ sepi seorang perindu ~

12 comments:

  1. Boleh bukak bakery ni yunk.. Cantik je corak marble tu.. Hehe.. Sara pn suka baking... Now busy amat siapkan tempahan + persiapan kahwin.. Fooohh... *lap dahi* hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukak bakery? lum mahir lagi, setakat untuk makan sendiri tu boleh la...hehehhe

      Delete
  2. Nampak sedap je tu hee wah bestnya rajin wat pizza lasagna semue tu ya, dija malas je nak wat. Awen dah bape weeks ni? Take care ya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awin dh 22 weeks skrg ni...aah, tetiba mood masak menjadi2 pulak...

      Delete
  3. wah..pandainya awin buat kek. kalau ita yg buat nnt mesti jadik aiskrim. hehe

    hati ni teringin jgk nk main2 kat dapur t tak berkesempatan lg. tggu dah duk sewa rumah sendiri kot :)

    rumah awin kat mana?kalau sempat insyaAllah kita dtg. kg husband dkt hutan melintang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la, buat kek tgk buku resepi juga dear...klu main taram je, mesti bantat ;)

      Delete
  4. memang kena manfaatkan apa yg MIL beri yee ;)

    kena rajin lah walau mc ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju kak...baru la MIL tak kecil hati kan...

      Delete
  5. alahiiii nmpk sedap.bila lah nk buat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat rara...sempat lagi sblm raya nk buat ;)

      Delete
  6. Fav ai tu
    Nak buat pun senang
    Nak sedap lg taboq kacang tanah tumbuk sket
    Salam syawal buat uols sefamily na

    ReplyDelete
  7. jage diri tau awin...bleeding time preggy ni mmg menakutkan...ape2 pun buat berpada2 key..jgn lasak2...moga terus sihat key...

    **selamat hari raye buat awin sekeluarga...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

    hati2 pulang ke kg yeak...

    ReplyDelete