♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 8 April 2014

~ Bukit Fraser ~

Percutian paling menjimatkan , yang pastinya ini kali pertama dan kali terakhir kami ke sini... Sangat scary dengan keadaan jalan naik dan turun . Bukanlah 2nd honeymoon :( , sekadar percutian rehatkan badan dan tenangkan fikiran.

Kos :
minyak : RM50 ( pegi dan balik)
penginapan :2H1M RM50 (bilik deluxe)
makan : RM 100 = 3x makan ( 2 orang )

Sangat menjimatkan kan...Suasana memang seronok, sunyi, sepi, tenang, sejuk je, nyaman sangat. tapi disebabkan kami datang hari Rabu , balik hari Khamis, memang kurang pengunjung, takut pun ada, hehehehe




Trademark Bukit Fraser, kalau naik, tak snap pic kat sini, tak sah la kan....

Menu dinner kami, ala2 western gitu

Kami menginap di sini, sebelum balik , posing sat...
Kami balik dulu, inshaallah tak datang lagi pasni ;)


~ sepi seorang perindu ~

19 comments:

  1. suka ayat last awin.insyaAllah xdtg sini lg.hihi

    sbb kita pun sama.takmauuu dh naik sana lg.serik!unless kalau ada helikopter baru kita nak.hewhewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah, serik nak datang lagi, otw naik dan turun, macam2 surah awin baca,,,asyik dok kira berapa km lagi nak sampai, jauh lagi ke, nape tak sampai2....

      Delete
  2. errr..lagi seram dari tapah ke awin??

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak, lg seram dr tapah....bg saya la kan, x yah pegi pun x pe...hehhehe...takde pam minyak, takde atm, kedai makan kurang.....

      Delete
  3. hahahaha..falsya mmg dh lama gile xnaik fraser..xde bende pun kat situ..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, x de pape pun kat situ...tp ok la, memang sejuk

      Delete
  4. heheh.tak datang dah ye??apa yang seram sangt tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu kami pegi,x de la nampak mende2 yang tak sepatutnya...tp sebab tempat sunyi, ditambah dgn keadaan jln lagi, tu yg x mo pegi lagi ;)

      Delete
  5. Wah...ada plan nk g..tp bila ayh cite jln die seram..terus terbantut...wah..awin mkin comellah...jemput join GA cik mah

    ReplyDelete
    Replies
    1. awin makin comel? sebenarnya makin bambam sebab kuat sgt mkn skrg ni....

      Delete
  6. Memang fraser hill tak de ape kan. Tapi best sejuk cam tenang je kononnya. Tapi tak tenang la kalau tak ade orang jadi takot kan hee

    ReplyDelete
  7. hehe..ayat last tu comel je..saila pun serik nak ke Cameron Highland,tp blm g Bukit Tinggi lagi..seram ye..huhu! rumah persekutuan tu kalau bkn staff gov boleh stay ke awin?

    ReplyDelete
  8. ish kalo akak pun scary nak dok rumah peranginan...sbb penah duduk kat rumah peringanan cameron...hoii ngeri hoiii....hahahaahah...tapi family day punye pasal akak tabahkan jugak duduk....pegi bercuti mmg tak dok umah peranginan....kuar duit sikit dok le hotel....

    pes time akak bace review bukit fraser hill tak best....kawan akak baru pergi .... die ckp seronok plak... jalanjalan-makanmakan.blogspot.com tu blog die....

    bab jalan tu akak risau tu...naik cameron pun akak mabuk2 dah...huhuhuh

    ReplyDelete
  9. Mcm best jer sbb ai x pernah g lagik #nangihhh 😭😭
    Romantika de amor gituew
    Very peaceful πŸ‘

    ReplyDelete
  10. ida pernah pergi sini. time anniversary kedua. bagi kitaorang laki binik, FH ni besttt. sunyi sepi. tenang. kitaorang suka lepak2 borak2 psl masa depan. HAHA byk kali hby tanya bile nak pergi lagii bilee... hee~ masing2 lain pendapat kan.. ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...saya seriau ngn jln trn naik...tu yg rs x seronok agknya...

      Delete
  11. WOW CANTIK TUDUNG AIDIJUMA AWAK
    JOM JOIN GIVEAWAY SAYA

    http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/04/giveaway-saya-nak-skirt-free-itu.html

    ReplyDelete
  12. Murah..sbb tgh minggu tu xde org..xpe.yg pntg pernah sampai ke sana..ad la jgk pglman klu org taye pasal fraser kan..hihi

    ReplyDelete
  13. Tak pernah lagi pi sini. Tapi macam nak pergi hihihihi...

    Harap2la tak mabukk

    ReplyDelete