♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 3 April 2014

~ Persoalan ~

Soalan ini tidak berkaitan dengan saya, sekadar ingin berkongsi pendapat dari kawan-kawan tentang persoalan di bawah....

1) Apakah hukumnya menantu memburuk-burukkan mertua di laman sosial, contohnya : FB

2) Apakah hukumnya seorang isteri melarang si suami menemui ibu kandung suami?

3) Apakan hukumnya seorang suami tidak menegur si isteri yang bertindak kurang ajar dengan mertua (ibu kepada suami) ?


~ tepuk dada, tanyalah iman ~





~ sepi seorang perindu ~

9 comments:

  1. Btul tu...tepuk dada tnya iman..apa2 berbincanglah..klau kita halang suami kita dr jumpa mak die..nnti kita dah tua..tuhan balas blik...mesti kita xnk kan...so apa2 pun...xle pentingkan diri..kita bukan hidup sorang2 je kan..jemput join GA cik mah ye...

    ReplyDelete
  2. soalan awin menakutkan kita.. serius takut..huhu

    ReplyDelete
  3. dosa dia tanggung la...mcm cubaan untuk memisahkan suami ngan ibu sendiri plak...berlaku pada kawan SA, isteri x suka family in law...kesian...kawan SA bertahan sebab fikirkan anak je....orang lelaki ni walau dah kahwin, ibu dia tetap keutamaan...

    ReplyDelete
  4. hai awin..sihat?..hurmmmm..soalan2 tuh sesuatu sgt..ahahaa..

    ReplyDelete
  5. saila maybe tak pernah rasa perasaan mak mertua tak suka menantu..so far alhamdulillah mak mertua saila baik orang nya. bagi saila persoalan2 tu semua tak patut.

    tapi, dalam byk kes, di mana mertua ada masalah dgn menantu, dlm kebanyakkan menantu dah mencuba sehabis baik utk berbaik dan ambil hati mertua, tapi hubungan masih keruh..tapi itu bukan lah alasan untuk kita agree dgn persoalan kat atas tu.

    persoalan pertama memang tak boleh wpun menantu dipihak yg benar, persoalan kedua pun tak boleh jugak walau apa cara sekali. persoalan ketiga, suami memang dalam dilema..tp suami kena bijak..umpama menarik rambut dalam tepung :) hati ibu kena jaga, hati isteri pun kena jaga. kalau betul isteri buat salah, tegur isteri tp bukan depan ibu.

    maaf, terpanjang pulak komen..huhu


    ReplyDelete
  6. hmmm..semua nya berdosa..tepuk dada tny iman kita..

    ReplyDelete
  7. alamak tak terjawab! HAHHAHHA

    ReplyDelete
  8. huhu...kalau kuat iman dlm.hati...insyaAlllah sme ni boleh diatasi...bnyak hati nk kne jage.. yg penting..berdose tu pasti..hehe

    ReplyDelete
  9. Bila timbil pmslahan mcmni mmg sedih plus tertekan..suami pastinya dlm dilema.klu ikutkan mmg waktu ni komunikasi suami isteri tu sgt penting..

    ReplyDelete