♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 20 June 2013

~ Turun Naik ~


sebelum peknen : 75 kg

4 minggu : 69 kg

8 minggu : 73 kg

12 minggu : 72 kg

15 minggu : 71.4 kg 
selera makan semakin berkurangan :(

~ sepi seorang perindu ~

18 comments:

  1. sama la mcm ika,mula2 xdak selera...pastu bila dah ada selera berat naik trus :P hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni berat makin turun pulak :(

      Delete
  2. bukan dah ok ke selera awin skrg?? still x ok lg ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ritu mmg dh ok...la ni, muntah on off je, selera pun merudum balik...

      Delete
    2. owh... same laa.. seminggu lg nak hbis 1st trimester ni.. still x ok, plus husband un dah sama2 plak muntah2 nye... huhu

      Delete
    3. husband awin muntah time awl2 preggy je dulu...skrg dia dh ok...tp kdg2 dia tanya gak , awin ni nk masuk 4 bulan tp tetap masih muntah2....

      Delete
  3. Same prob with me...but maybe ur morning sickness kot after 2nd trimester ok la nnt trust me.
    Ai punya prob x lalu nk mkn masakan sendiri mkn pun sket2...u should control ur selera juga takut overweight ...but if naik 500gram pun x per setiap Kali check up...janji baby membesar Ikut flow yg betui sure doc x tegur punya...rite now ai dh 24weeks every 2 hours kena mkn lapar taw...last check up last month my weight 50.5kg kot x ingat sgt ....counting nk masuk 6months jer...gud luck n don't worry about ur lose weight tu that normal for 1st trimester k ヾ(@⌒ー⌒@)ノ

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak.....skrg ni sy mmg jarang masak, x lalu nk makan masakan sendiri kat umah....nasib dok ngn mak...hehhehe

      Delete
  4. turun sbb sintom 1st trimester kot.nnti dah 2nd trimester dah kuat dah.boleh naik berat balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah sarah.....klu ikut mak ngandung sy dulu, smpi 9 bulan masih muntah2 je...risau gak ni...

      Delete
  5. knp tetiba menurun lak tu? hope u ok jer... take care... Queen masa mengadung paling berat pun 60kg jer.. hehehe

    p/s: jom like page Queen.. https://www.facebook.com/QueenTeratai.JSD.. kalau nak cari set berpantang boleh cari saya yer... boleh beli sikit2 kalau x mampu nak beli semua 1 set... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la kak.....klu ikut mak ngandung sy dulu, smpi 9 bulan masih muntah2 je...risau gak ni...

      Delete
  6. Replies
    1. tu la kak...berat makin turun pulak dh masuk trimester kedua ni...

      Delete
  7. Dija dari awal tak morning sickness, tak muntah2 berat naik je, tapi mula2 naik banyak, bila dah 2nd trimester ni dah naik sikit2 je :)

    ReplyDelete
  8. hohoho..cite2 ibu mengandung yer...hihi
    cik bin dh trimester ke-3 dh ni... 30 mgu.. huhuhu..
    selera makin tambah.. bkn nk mkn sgt tp nk mkn main2 je.. hahha..
    now, kaki dh semakin perit nk pijak, bengkak yg kdg2 surut, dn kdg2 x..

    aritu overweight 4 kilo, misi plak bebel2..haha.. risau mgu dpn nk checkup plak naik lg... huhu..

    pape awin, take care ye..

    ReplyDelete
  9. ala...nanti naik jugak tu sampai risau naik banyak sangat tau.hehe

    ReplyDelete