♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 6 July 2015

~ asasnya : Durian ~



Memandangkan hari cuti je ada banyak masa untuk masak juadah berbuka lebih daripada satu menu, jadinya Sabtu lepas, ada beberapa menu pencuci mulut yang terhasil berasaskan durian.


Bahan asas : Durian...... Memang dah lama teringin nak makan sejak habis pantang. Sanggup redah pasar petang di kala cuaca panas terik untuk membeli durian yang diingini. Siap suh si penjual kupas dan isi dalam bekas. Otw balik ke rumah, mabuk dan pening sepanjang jalan hanya kerana bau nya yang semerbak. Sadis kan....Makan durian boleh, hidu baunya, tak boleh :(


Bubur kacang + durian ( snap pic dlm periuk je ;) )


Serawa durian. Sedap makan ngn pulut, tapi kali ni cicah roti je ;)




Durian crepe, yang ni paling best, makan sejuk-sejuk baru kuar peti ais. ( order je, tak reti nak buat, 6 pcs = RM 10 )



**Puas dapat makan durian. Pastu sendawa, semerbak nya bau ...hihihihihi






~ sepi seorang perindu ~

4 comments:

  1. amboiii...mcm balas dendam betul ni...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum…

    Selamat hari raya aidilfitri dari lieyalatif buat awin sekeluarga….moga syawal dirai dengan penuh meriah dan dlm keberkatan Allah taala….

    Terlebih bias tutur bicara,
    Disimpan jangan ampun dipinta,
    Syawal dinanti akan kunjung tiba,
    Ikhlas dari hamba yang cantik jelita.

    Hati-hati dlm perjalanan moga raya tahun ini dirai gembira….

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaaa lahai hihi. Eka pun kemaruk nak durian. Walaupun org ckp dalam pantang leh makan doyan, tapi tak makan hehehe.

    Buat bubur doyan . perghhh. bubur kosong. sebab kacang hijau eka tak tahan,Angin. Cicah roti. Hati nak pulut. tapi pantang pulut lagi.

    Crepe doyan je tak dapek lagi hehe

    ReplyDelete