♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 15 December 2014

~ Bengang !! ~


Erm.... entri luahan perasaan ....

Semalam, balik dari Tanjong Karang, masuk bilik, tengok tabung duit, beralih tempat. Dah rasa tak sedap hati. Pegang dan angkat tabung, tabung yang asalnya penuh dengan duit, dah kosong. Bukak tabung, yang tinggal cuma duit 1 sen dan 5 sen. Tak terkata apa, air mata terus mengalir. Hampir setahun mengumpul hasilnya, tak kira 20 sen, 50 sen, singgit, 5 hinggit, 10 hinggit, sume sumbat dalam tabung tu, anggaran jumlah sume yang ada dalam tu lebih kurang rm300-rm400. Baru bercadang nak g bank untuk simpan dalam akaun cuma lum berkesempatan. Memang kejam orang yang mengambil hak saya, kejam sebab saya tau orang dalam rumah juga, bukan orang luar... Tuhan je la yang akan membalasnya nanti.... Takde semangat dah nak menabung lagi sebab bila masukkan duit, duit jatuh ke dasar memandangkan tabung dah kosong :(






~ sepi seorang perindu ~

15 comments:

  1. akak, ada orang masuk bilik akak ke.Aduhh sayangnya. Tapi takpe kak, akak takde rzki duit tabung tu. Nanti allah swt gandakan dengan rezeki lain.

    Akak camne, ok? Dah lama tunggu akak update. Eka Alhamdulillah dah masuk third tri. Makin debar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, husbnad cakap, bukan rezeki kita, mana tau allah gandakan rezeki kita pasni, sabar ye ;)

      akak ok, cuma xde mood nk update blog....wah, dh masuk 3rd trimester ye, akak baru 25w.... tu lah, x sabar juga nk amsuk 3rd trimester ni....

      Delete
    2. tula. sabar banyak. rzki besar menyusul. Hehe.

      Kite masuk third tri ni lemaunya, ngantuknya, sakit abdomen kiri kanan.mabuk balik tak bole bau org tumis bawang ngan bau sabun. hihi

      Delete
  2. semoga ada rezeki yg lain buat akak ye... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah, mana tau hilang rm300, allah ganti balik dgn 3k pulak kan pasni, hihihihi

      Delete
  3. Allahuakbar!..byk tuh..mmg la sakit hati n sedih kat awin..hilang byk gitu nnt mana tau Allah gandakan lagi ke..insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga allah gandakan rezeki yg dh hilang tu kan.... ;)

      Delete
  4. Sebaiknya bersemuka aje Awin bila dah tahu siapa yg mengambilnya. Walau tak dipulangkan sekurang-kurangnya berilah sedikit nasihat hukuman bakal menanti di akhirat kelak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serba salah nk bersemuka kak...takut nanti ada yg salah faham pulak...

      Delete
  5. Eh awin x duk ngn husband ke?
    Awin duk kat mana pulak skrg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok ngn husband weekend je, hr isnin smpi jumaat, husband dok tanjong karang, awin kat sabak...

      Delete
    2. saba awin.. mende nih bg kite beringat. pasni klw nak menabong make sure tabong tu simpan dlm locker and kunci.

      not only tabong. barang laen pon pasni xbleh nak letak camtu jek. pikir +ve yang, biar nih 1st and last time kena. pasni, no more. huhu

      moge ade rezki laen utk awin k. mish youuu..

      Delete
    3. ni bukan yg pertama sya...harapnya ni yg terakhir berlaku.....

      Delete
  6. Ya allah..sedihnya...ciannyer mak buyong ni...huhu...xde tnya sesiapa ke???moga2 ada rezeki lain utk awin..

    ReplyDelete
  7. Banyak2 sabar Awin dear...Kesian awin.Huhuh.Bukan rezeki.Macam husband awin cakap mungkin Allah nak bagi lebih lg.Lepas ni kena berhati2 dear.Menabung dalam tabung haji je dear.Huhuh.

    ReplyDelete