♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Wednesday, 18 April 2012

" Genting Strawberry Park "


Bulan Mac adalah bulan paling memenatkan bagi saya. Keje 7 hari seminggu tanpa cuti, 2 minggu berturut-turut, kemudian fly ke Bandung selama 3 hari 2 malam (16-18/03/2012). balik dari Bandung, rehat 2 hari, kursus ke Genting pulak. Sangat memenatkan, tak cukup rehat, badan tak sihat, sume ada....

Kursus kat Hotel Seri Malaysia selama 3 hari 2 malam (21-23/03/2012) juga. tapi yang bestnya, pergi kursus ngn bakal tunang juga ;). Bakal tunang  keje 1 kementerian ngn saya, cuma lain jabatan je. Jadi, bila ada kursus-kursus yang melibatkan kewangan, kami berdua pasti akan terlibat sama.Nasib kami belum sah jadi pasangan suami isteri, klu tidak, leh 'honeymoon free' je ke Genting ni tau...;)

Hari kedua berkursus, habis je ceramah petang tu, saya ngn bakal tunang g la bersiar-siar ke Kebun Strawberi kat belakang hotel tempat kami menginap ni. Masuk kebun, boleh petik strawberi sendiri, pastu baru timbang berat dan bayar. 100gm = RM 6.00.


Depan pintu masuk ke kebun, posing jap kat air terjun tu


Petik sendiri buah srawberi


1 biji masuk bakul, 2,3 biji masuk mulut ;)


Cuaca tak sejuk sangat, rasa buah pun tak manis :(


terpaksa blur kan pic 'orang belakang' yang menyibuk tu...


berlatar belakangkan souvenir, sume warna merah ;)






sape paling comel??


Kehausan pusing 1 kebun, layan aiskrim mahal untuk hilangkan dahaga
















~ sepi seorang perindu ~

~ sepi seorang perindu ~

6 comments:

  1. dr segmen lulu , join sini :)
    nyummm sedapnya ..^^

    ReplyDelete
  2. bestnya cik awin...dah lama chinta x g sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pe lg, next destinasi utk honeymoon nnt, ok pe...hehhehe

      Delete
  3. wah, bestnya jenjln... lame tak hirup udara segara kat puncak... huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dpt jenjalan ke genting ni pn sbb kursus kak,,,,klu tak, jgn harap la...

      Delete