♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Happy Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
isteri kepada Jumadin, ibu kepada sorang cahayamata dan sorang wildan syurga ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 20 November 2012

~ Kenduri ~


Mula je cuti sekolah, bermulalah kenduri kendara setiap minggu. 18/11/12 saya terima dua undangan , 1 undangan , kawan time blaja kat PSIS, Jalilah namanya. Lokasi majlis : Padang Jawa. Seperti biasa, mesti pegi ngn pemandu saya, Incik Tunang. Dapat la jumpa kawan² blaja kat poli dulu... Last jumpa diaorang 3 tahun lepas kot.
Pose jap dalam bilik pengantin
Antara kawan2 yang datang, ada yang baru kawin, ada yang dah jd ibu. Saya?? coming soon , insyaallah...

Kul 3 petang, bertolak ke lokasi kedua pulak. Nasib baik dekat je kat banguan JKR Klang. Dalam kete, Incik Tunang membebel :

Incik Tunang : baru 1 umah kita pegi, dah 3 jam. 
Saya : lama dah x jumpa kawan2 laaaa, tu yang dok lama sikit, banyak mende nak sembang
Incik Tunang : kalau 1 hari dapat 7 jemputan? mau 21 jam, sehari semalam g kenduri saje kan?
Saya : perli nampak?
Incik Tunang : eh, terasa ke?
Saya : terasa la juga :-p
Incik Tunang : umah kedua ni nak dok 3 jam juga ke?
Saya : dah2 la nk perli tu...
Incik Tunang : :-p

** Dia dah ugut nak tinggalkan saya kat umah kenduri tu. Suh saya balik Sabak Bernam jalan kaki, sangat kejam kan!!! **

Sampai di lokasi kedua, majlis rakan blogger iaitu  Puan Diyana  Jalan slow² nak masuk ke khemah, sebab? Saya lum pernah jumpa pengantin. Ni 1st time nak jumpa, g majlis dia, takut salah orang pulak ;) Sampai je, pengantin terus bangun, salam2, tanya dia, Diyana ke? Nasib lah tak salah orang...hehehehe. Lokasi kedua ni, tak larat nak makan nasi sebab kekenyangan, saya amik bubur pulut hitam, cendol ngn buah oren je. Menu lain memang nampak sedap, tapi dah tiada ruang di dalam perut ;)

Sebelum balik, amik gambar ngn pengantin dulu ;) Paling tak tahan , nak gak kat atas pelamin tu...


Dari JKR Klang, terus ke Aeon Bukit Tinggi, Incik Tunang nak cari baju dan seluar keje katanya . 3 jam pusing², 2 helai seluar je yang dia beli. Huh! cerewet sungguh memilih, mengalahkan perempuan :-p. Kul 10 malam selamat sampai rumah.

Masing2 dah keletihan seharian berjalan



~ sepi seorang perindu ~


~ sepi seorang perindu ~

24 comments:

  1. Rajinnye cik awin berjalan2 pg kenduri.Hehe.Incik tunang perli baik punye.Sabo je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...baik punya perli...hampir2 dia nak tinggalkan awin kat umah kenduri sebab lama sangat ;)

      Delete
  2. hahahaha..sebenarnye kan time wedding kawan2 la pun nak unite balik..kalau hari biasa saje2 mmg ssh kan...paham3..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau x pe...time2 ni je dapat jumpa, sembang lama2...klu x de kenduri, susah nk jumpa ramai2 gini...

      Delete
  3. Replies
    1. makan nasi minyak saje...pastu mula la risau, takut baju x muat nnt ;)

      Delete
  4. wahhhh sempat pegi wedding diyana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat ;)... kebetulan de 2 jemputan tarikh yang sama, dekat2 lak tu...now, tunggu kad org tu pulak :-p

      Delete
  5. kalau gi weeding kengkawan ni mmg kena dok lama2, boleh lepas rinduu, gossip2 and etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sembang n dok lama tu agenda wajib kan bila jumpa kwn2 lama kat umah kenduri...

      Delete
  6. http://cikgogreen.blogspot.com
    salam perkenalan..bgus betol awak ni...pas ni turn awak plak jd pengantin nye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal....insyaallah...coming soon...

      Delete
  7. owah cik awin kalau jumpa geng2 kita mmg macam tu sekejap je ase..en suami ke en tunang ke...semua kena pasrah ngan kita kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehehe..tau x pe....tu baru jumpa kwn2 time blaja, lum jumpa lg kwn2 blogger ;)

      Delete
  8. salam cik awin comel
    Nampak sgt penatnya.pe pun semuanya bjalan dgn lancarkan.kira oklah.syukur...saling faham dan bertimbang rasa adalah rukun dlm proses membina sebuah keluarga yg bahagia.


    Akhrnya sampai jua cik awin comel.setelah lama ta menanti kdatgan cik awin comel di blog ta.
    Terima kasih.jgn monyok tau.senyum selalu bru ada comelnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam TA...tu la, cuba sedaya upaya melawat blog TA walaupun sibuk ;)

      Delete
  9. Awin pegi ek kenduri D aritu?? Sya pegi belah perak jek..malu2 kucing sbb xde geng..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, awin g ritu, belah laki kat Klang...tp dh lewat ckit...pengantin dh sanding...nasib de Incik Tunang, de teman nk berborak ;)

      Delete
  10. Replies
    1. aah...bz...lgpn mood nk updated blog dh ke laut :(

      Delete
  11. tahniah in advance yer bakal 'Puan'

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, advance nya ;)...terima kasih...

      Delete