♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

~ Rezeki yang Dinanti ~

Lilypie Pregnancy tickers

:: Tentang Seseorang ::

My Photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
dilahirkan pada 7 mei. Saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...Kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

~ Pengomen Terbaik ~

Get this widget

Thursday, 6 March 2014

~ Kelas Pembuatan Kek ~


Permintaan Incik Suami, nak sangat pegi kelas pembuatan kek. Kami pun isi la borang kursus kat Kolej Komuniti Tanjong Karang. Beberapa hari kemudian, kolej call, tanya samada kami boleh hadir @ tak kursus tu... Kebetulan hari Sabtu ( 01/03/14), kami tak keje, jadi kami pun setuju untuk hadir. Hari yang dijanjikan, daftar kursus, yuran RM10, bahan2 RM 15.Berbaloi kan, tak mahal mana pun. 2 produk yang dihasilkan iaitu Red Velvet Cake & Hokkaido Cup Cake. Best ooo g buat kek laki bini ;) Peserta kelas ada 25 orang, dibahagikan 5 kumpulan, 1 kumpulan = 5 orang. Dah tentulah kami dalam kumpulan yang sama ;)

Inilah hasilnya, Red Velvet kami

Sungguh2 pakcik sorang ni

Antara bahan yang digunakan untuk Red Velvet



Baru kuar dari oven

piping Hokkaido Cup Cakes pulak

Yang bekas biru tu cup cakes kumpulan kami

Time ni ngh deco Red Velvet


Red Velvet Cake

Hokkaido Cup Cakes

Semua Peserta Kursus

Konon2 potong kek anniversary memandangkan anniversary kami 02/03/14


~ sepi seorang perindu ~

12 comments:

  1. wah... satu2 nya peserta lelaki.... hehe

    ReplyDelete
  2. wah..
    cake anniversary buat sama2..
    bestnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam lawak pun ada...hehehhe..1st anniversary kami, tiada yg istimewa sangat ;)

      Delete
  3. Wahhh bestnye..nak2 pulak gie ngan husband kan..lg syiok..;)

    ReplyDelete
  4. wah best la sporting laki ko nok...best best!!

    murah je bayarannya ye, berbaloi sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt sporting kak sbb dia minat buat2 gini...klu x minat, jgn harap dia pun nk pegi ;)

      Delete
  5. Bestnyebuat kek sama2..sporting nye husband..hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak awin. wahh bestnya suami joined sekali. bestnyaaaaa... aktiviti camni syok. sheila teringin nak masuk kelas memasak atau baking ni ~~~

    ReplyDelete
  7. E'EH AWIN...akak rase sweet laa aktiviti yg korang join ni...good idea laki bini join kelas buat kek nie...seb baik en hubby ko minat same...tu yg sonok tu gi kelas buat kek same2...kalo abg akak jgn harap laa heheeheh

    tapi siyes murah yuran kelas nie...

    ReplyDelete
  8. Seronoknye join kursus buat kek...nti nk join jugak

    ReplyDelete