♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 27 September 2012

~ Cuai ke?? ~


Selamat pagi sume.. Pagi nak story mory pasal kecuaian saya.. Setiap hari, lik keje je, siap2, malam pulak saya sambung menjahit felt. Jadi, bekas2 yang berisi jarum, gunting, benang , button, saya letak atas meja je. Kadang2 pagi tak sempat nak kemas.

Alkisahnya berlaku la kejadian yang tak diingini. Semalam, pas saya menjahit, saya tak perasaan gunting hitam kat bawah ni tertinggal kat atas meja, tertutup pulak ngn surat khabar.




Datang pulak si budak comel yang aktif ni, amik gunting tu, gunting rambut dia sendiri. Abis la tobek sana, tobek sini, memang tak hensem dah. Sume terperasan yang rambut dia dah botak petang semalam time dia tido. Bila tanya , mana dapat gunting??? dia cakap amik gunting Acu ( panggilan maksu utk saya ). Adoi... Pastu saya pulak yang kena marah sebab cuai... Nasib la dia gunting rambut sendiri, kalau dia gunting kain2 felt saya yang dh siap jahit tu, mau meroyan saya dibuatnya ;)


~ sepi seorang perindu ~
~ sepi seorang perindu ~

10 comments:

  1. takutnyer if ada budak kecik dlm umah
    benda2 tajam ni mmg bahaya uols
    be careful next time oke
    nasib baik dia potong rambut if dia buat benda lain uwaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik dia potong rambut je kak, klu dia gunting felt2 saya yang dah siap tu, mau meroyan saya dibuatnya...

      Delete
  2. alamakkkk haha.. penah terbaca satu cerita dulu, ada sorang budak kecik potong bulu mata dia sebab ada akak tu cakap, bulu mata dia cantik, nak pinjam. dia ingat pinjam betul2 :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijak nya budak kecik tu;) tu pn smlm, nasib baik dia gunting rambut sendiri je ;)

      Delete
  3. hehe..mungkin dh besar bukan saloon kot awin :p

    ReplyDelete
  4. tk sengaja terrrrrtinggal, terrrrrrlupa nk simpan sebab terrrrrrtutup dgn surat khabar... ter kan! hehehe

    ReplyDelete
  5. langkah keselamatan perlu di titik beratkan lebih awal.

    ReplyDelete