♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Happy Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
isteri kepada Jumadin, ibu kepada sorang cahayamata dan sorang wildan syurga ;)

:: Follower Saya ::

Friday, 7 September 2012

~ Stress ~



3 hari pegi kursus, tenang dan aman je tanpa sebarang gangguan... Cuma x de masa nak menyinggah blog kawan2 dalam masa 3 hari ni. Kursus dekat ngn kawasan rumah, tak menginap kat asrama pun. Habis je kursus kul 4.30 petang, leh terus lik umah...memang 'heaven' la 3 hari ni sebab tak perlu fikir pasal keje, fikiran tenang je ;)

Rini dah kena masuk ofis sebab kursus dah tamat. Bermulalah episod tekanan perasaan ! Pepagi di hari Jumaat yang mulia, telinga dah mula panas, hati pun panas... Sabar Awin...sabar ...huh! Kalaupun ada masalah dengan tuntutan @ bayaran yang belum diterima, bertanya lah dengan cara yang sopan dan tak menyakitkan hati... Masalah leh selesai dengan cara baik...Bukan dengan cara membabi buta tanpa usul periksa. Kita kan sesama staf dalam 1 jabatan, orang berbudi, kita berbahasa... Tapi bila saya dah mula dengar kata2 yang kurang enak pagi tadi, tanpa banyak bicara, saya terus putuskan talian. Individu tu tak puas hati pulak, terus call bos , mengadu pulak kat bos yang saya ni kurang ajar...Adoi...fitnah semata sungguh! Masuk keje rini memang tekanan...:( Agak2 boleh tak saya nak pergi kursus 1 bulan? Mesti tenang je , tak perlu fikir hal keje

** de masa nanti, saya singgah blog kawan2 ye **


~ sepi seorang perindu ~
~ sepi seorang perindu ~

12 comments:

  1. bawak2 bersabar ajelah, KA pown emosi sikit ada kacau sehari dua ni

    ReplyDelete
  2. Kadang2 elok kita dapat situasi begitu, boleh la kita berlajar bersabar..practice make perfect!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap2...sy stress tiap kali awl bln, tiap kali menimbun borang tuntutan ats meja, elok ke? uwaaaaaaaaaaaa.....

      sabar awin...sabar ;)

      Delete
  3. olor tak bestnye org camtu ;(
    sabar tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt tak happy keje dlm suasana stress...

      Delete
  4. sabar ek cik awin..biasa la manusia semua nak cepat..kita yang stress..meh cni chinta org yang ngadu tuh..hik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. selepas 3 hari tak masuk ofis, amsuk je pepagi dh kna sound...uwaaaaa....

      Delete
  5. sabar sabar dikk ..
    manusia macam tuulah
    akk di tmpt akk pun sama aje
    rasanya semua tempat sama
    ada sahaja perkara menguji kita ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...mana 2 tempat pun sama je kan...mest ada je manusia2 camtu...

      Delete