♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 3 September 2012

~ Makan, makan & makan ~

Alahai pas raya ni, makan..makan... dan makan lagi...Risau je berat badan naik balik, takut nanti susah nak cari saiz baju pengantin. Puasa sebulan dah mampu turunkan berat badan...uwaaaaa....

1 September 2012, kul 9 pagi dah kuar umah coz de jemputan kenduri kawin...Umah pertama pagi tu makan laksa je alas perut...Lokasi kedua, umah terbuka, makan nasi minyak + rojak + soto..Perut rasa penuh dah ;). Lokasi ketiga, umah kenduri kawin, menu yang jadi pilihan, nasi ujan panas .


makan ;)

makan, makan, dan makan lagi ;)

Sorang lagi kawan time blaja kat PSIS kawin..


Lokasi keempat adalah umah bakal MIL...x patut kan dah 14 Syawal ,bakal menantu baru datang beraya ke rumah .. Apa punya bakal menantu dar... ( bukan sengaja nak datang lewat, tapi tuntutan kerja membataskan segalanya ). Bakal MIL wat bihun sup, walaupun perut ni dah sendat, makan juga sebab x nk bakal MIL kecik hati...

Lokasi kelima adalah umah terbuka kawan mak, sampai2 je kat umah kakak tu, terus dok sandar kat dinding, penat + kekenyangan. Tak lama pastu, keluar pulak hidangan nasi impit + kuah kacang + rendang ayam +_ laksa. Alamak, tak leh tahan nafsu nak makan, akhirnya! tewas...saya makan juga...

Huh! Apa pun tak bleh kan? Lokasi terakhir malam tu, pas Isyak gerak gi umah sepupu, kenduri cukur jambul anak dia pulak.. Makan tetap makan...

Lengkap perjalanan satu hari, daripada pagi sampai ke malam cukup sume : makan pagi, makan tengahhari, makan malam.. Kesimpulannya memang 1 hari tu tak masak kat umah...


~ sepi seorang perindu ~ 



~ sepi seorang perindu ~

18 comments:

  1. Amboi...bnyk tol open house n aktiviti sehari ek...yeah...rezeki makan2....seronok tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau x pe...berat badan pun bertambah2...

      Delete
  2. kena jaga 2 tu awin.... dah nak kahwin ni

    ReplyDelete
  3. amboi cik awin..sonok dia.makan je erk...time2 gni xley nak control ase kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl...mcm x leh control pn ada...

      Delete
  4. mmg syok mkn2 musim raye ni cik awin tapi kene kontrol tau...kang nak pakai baju kawin dah....jom2 puase 6...pastu kite diet besar-besaran heheeheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...bis je open house bagai, kna marathon pose pulak ;)

      Delete
  5. itu namanya rezeki..tak baik tolak rezeki kan...

    tak yah masak dah...senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki jgn di tolak, musuh jgn dicari...x gitu kak? hehhehe

      Delete
  6. baca pasal makan terus lapar awin oi..huhu

    ReplyDelete
  7. ai pong blk cuti hari tue keja makan jer
    naik 5kg oke...PITAM ngeeee

    ReplyDelete