♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Happy Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
isteri kepada Jumadin, ibu kepada sorang cahayamata dan sorang wildan syurga ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 18 December 2012

Review ~ Pre Wedding

Seperti yang dijanjikan, rini saya nak review pasal Pre-wedding 08/12/12 ritu. Alkisahnya, saya tak nak buat pre-wed ni, nak guna semula pic2 time bertunang ritu. Tapi Incik Tunang nak juga snap gambar yang latest, dengan alasan, nak bagitau sume orang yang dia dah kurus, nyampah :-p. Bila de orang tegur saya, kata saya pun dah kurus dan saya cite kat Incik Tunang, dia mesti tanya, motif?? hahahha...Kadang2 geram je ngn dia ni...

OP saya time pre-wed ni OP yang sama juga untuk majlis saya nanti. Mudah dan senang berurusan ngn Dila (OP kami). Si Dila ni kelakar orangnya, time kami snap pic ni pun, rasa nak pecah perut ketawa gara2 lawak dia. Saya dah pesan, nanti time saya nikah n sanding, jangan wat lawak sangat, abislah make up saya pecah2 nanti... Sat gi kalau saya dah gelak, memang hilang la kesopanannya ;)Dah tak leh jadi 'wanita melayu terakhir'

Bila dah plan nak snap untuk pre-wed, pertama sekali mesti pilih tema. Tema kami santai je. Then, g cari tshirt warna yang sedondon kat Bukit Tinggi. Cerewet sungguh la pakcik sorang ni, yang tu x mau, yang ni x mau...3 jam dok pilih tshirt je. Akhirnya, jumpa la tshirt ni, warna sebenar : hijau turquoise. Tapi bila dalam kamera, jadi warna biru pulak. Lokasi pilihan : Putrajaya, tapi disebabkan musim hujan, tukar tempat : Bukit Malawati, Kuala Selangor je.Patutnya nak shoot pagi, tapi tukar waktu ke petang pulak. Berpeluh ketiak ;)

Korang layan je la pic2 kami kat bawah ni ye, jangan sampai muntah pulak. Maaf, saya ni bukan model, jadi tak pandai sangat nak posing persis model terkenal ;)


Cover sopan, gelak sambil tutup mulut ;)









Cik Tett tak ketinggalan, jadi props juga petang tu




Bintat2 tangan Incik Tunang kena gigit nyamuk dalam semak ni...
Muka natural, tepek bedak ngn lipbalm je ;) takde nak make2 up

Senyum terpaksa, padahal saya gayat sebab tebing tepi ni tinggi sangat2

Hahahahah. ops!








Last but not least, doa saya untuk hubungan kami...





~ sepi seorang perindu ~

31 comments:

  1. Halohhh halohhh halohhh... Comelnye korang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...tq amalina...ramai yg akta kami comel, lagi2 saiz kami yangx berapa nk ekcik kan....

      Delete
  2. nice3
    cantik lah~ nak g tgkp2 jugak~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempoi je kan...x de make up bagai...

      Delete
  3. yey... nak tawen dah diyer.. hihik.

    lama tak amik gmbau formal2 nih.. mmg takde dah la kotnya. huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la formal sgt kak...relax2 je...

      Delete
  4. best nye.....comel sngat awin.....

    ReplyDelete
  5. Amin...comellah cik awin ngan tunang.hehe.cantik2 je gamba.

    ReplyDelete
  6. HA...NI YG CHINTA DOK TUNGGU...CANTIK2....ZAMAN CHINTA DL MANA LA ADA PRE2 WEDDING NIH...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. turutkan kemahuan incik tunang la ni...klu tidak, jgn harap la nk ada pre-wed ni hah ;)

      Delete
  7. hai baru follow cik awin :) salam kenal.. comel je en tunang ye nak amik gambar semule sbb dah kurus..hee gambar semue comel2 :)

    ReplyDelete
  8. Comel2...sukanyer...ada belon2

    ReplyDelete
  9. suke sangat baLLoon!!!!

    beLi ktne Win???

    ReplyDelete
    Replies
    1. belon2 tu OP yang beli...tu la, terkejut juga tgk ada belon2 cumell tu...

      Delete
    2. aLa..ni yg jeLEs nye..sya suke bebeno baLLoon cm2.hoho

      mahaL kot kan?kLW kt pasar mLm singgit satu.huhu

      Delete
    3. alolo...ciannya dia....lupa nk tanya kat OP ritu, amna dia beli belon2 ni...

      Delete
  10. sweetnye korang...tak sbar nk tgk korang kawin nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar erk...coming soon insyaallah...

      Delete
  11. salam cik awin cumel...

    nak belonnnnnnnnnnn...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam...belo dh abis...sume kempis dah ;)

      Delete
  12. harmboiiii 3x curlastt sgt uols
    mmg nmpk blue not green ngeee
    ai kawen dulu x der lagi pre wedding pics gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. pre-wed simple2 je kak...x mampu nak buat yg grand ;)

      Delete
  13. cik awin pon sama berbelon2 gak....hehehhe....sweet sangat tuh cik awin...

    ReplyDelete