♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 25 December 2012

Review ~ Baju Nikah

Baju nikah saya dah siap!! heheheh.. Buat baju kurung moden je, badan besar kan, tak buat yang berfesyen-fesyen.Kebetulan time g Jakel tu, ada promotion pakej2 baju nikah. Then, berkenan dengan warna coklat ni. Terus beli, takde fikir panjang dah...


Chiffon  4 meter + lining baju perempuan 4 meter + satin utk baju lelaki 4 meter = RM399
Upah jahit : RM75.00 ( tu pun tailor kata harga tu mahal sikit sebab susah sikit nak jahit baju de lining )

Kain chiffon tu masih berbaki 2 meter, cadangnya nak buat veil. Nak tempah kat Zila je, tapi kena tunggu pas dia balik honeymoon baru leh anta kain kat dia...


Hasilnya :


Cadang nya nak pakai je baju ni untuk majlis bertandang belah laki minggu berikutnya, tapi.... Incik Tunang nak pakai Coat pulak... Sesuai ke baju kurung moden match ngn Coat?



~ sepi seorang perindu ~

12 comments:

  1. salam ziarah
    wah diah siap dah ek..
    mesti berdebar debar tunggu hari bahagia kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak...sgt berdebar skrg ni...macam2 dalam fikiran...

      Delete
  2. syioklah cik awin...wewitt.. kurung moden pon chantek lah dear... :)

    ReplyDelete
  3. wah awin...bagusnyer...cepat dah siapkan baju nikah...ana punye pun baju kurung moden je..selese..so toksah la nk cover macam2..hahaa...

    ReplyDelete
  4. yg penting leh recycle balik nnt..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, leh recycle balik, pki time raya nnt ;)

      Delete
  5. cantik la cik awin....simple tapi nice...

    ala takkan kurung nak matching coat kot cik awin...tak kene tu....cari yg lagi better n sesuai key

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm dilema, nk sewa je @ buat baju sendiri...sbb kos sewa n buat baju sendiri, lebih kurang je kak...

      Delete
  6. cantik nok...tak yah fesyen2 sgt...
    pakai pun sekali je nnt..kalau kurung moden gini, time raya nnt ko boleh pakai balik...

    yg penting mmg cantik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak...nnt raya, leh pakai balik baju ni cuma lum tentu lagi dapat beraya...mau nya kena keje di pagi raya...

      Delete