♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Friday, 28 December 2012

~ Si 'putih' tercalar ~

IT ( Incik Tunang )

Hp saya berbunyi lebih kurang jam 10.30 malam :

IT : uit, nak tanya. Kalau Awin diberi pilihan, Awin lebih sayang abg @ kereta?
Saya : Hah ? soalan apa ni? ( tetiba lak mamat ni tanya soalan pelik )
IT: abg tanya, sayang kereta @ sayang abg?
Saya : ye la, nape tanya soalan tu?? nape kereta kita? accident ke? calar ke? orang langgar ke?
IT : kereta kita ok la, abg otw lik umah. cepat jawab soalan abg..
Saya : nape kereta kita? ( dalam hati ni rasa cam ada yang tak kena je, lagi2 pulak bila IT tanya soalan pelik )
IT : kereta kita selamat, takde pape. caya la!
Saya : tak percaya, ni mesti ada yang tak kena...
IT : x de pape......
Saya : tak caya....
IT : caya la....
Saya : tak percaya! ( dah rasa geram je sebab rasa IT de sembunyikan sesuatu )
IT : caya la....kereta ok...
Saya : awin rasa tak ok! baik cakap cepat!
IT : jwb dulu soalan abg...antara kereta & abg, yang mana awin lebih sayang?
Saya : dah tentu la awin sayangkan kereta sebab baru je dapat rasa kereta baru, dah la susah nak dapat yang besar sikit. macam2 dugaan kita kena hadapi. ngn abg, awin tak sayang :-p ( sambil wat muka tak bersalah, hehehhe )
IT : erm...klu lebih sayangkan kereta, abg tak jadi la nak cakap. nanti awin marah...
Saya : apa la abg ni, dh 7 bulan kita bertunang,4 tahun kita kawan,  tak kan tak tahu lagi yang awin lebih sayangkan abg dari kereta? kereta tu pn sayang juga, tapi sayang kat abg lebih sikit dari kereta, hehehe.
IT : hahahhah (berdekah2 dia gelak)... oooo..sayang abg lebih dr kereta baru ye? sebenarnya......sebenarnya.....kereta dah calar, tadi reverse kat parking, dok ralit sembang ngn kawan, abg tak tgk cermin sisi, pastu sensor dah bunyi2, abg baru perasan dah langgar dinding ....
Saya : apa?!!!!!!!!!!! hah ni, yg nak marah ni..bla...bla...bla...( saya membebel ). ni baru bawak kete besar sikit dari kancil...nampak gayanya abg kembali pada keadaan asal je la, nek kancil sepanjang hayat...kete baru biar awin yang pakai gi balik keje, ada faham???
IT : ye lah...( nada sedih )


Alahai pakcik sorang tu, sebelum ni kami berdua pakai kete kancil je. Pastu fikir balik, dah kawin nanti, kena beli keta yang besar sikit. Ujung September ritu, amik kete besar sikit, ( kete murah je ), warna putih ( SI PUTIH namanya ), selesa sikit untuk perjalanan jauh bawak family ramai2. Baru pakai tak sampai 3 bulan, dah calar :( . Cuai sungguh... Pastu nak salahkan sensor yang lambat pick up pulak?? Haish! Agaknya nanti kalau pakai kete lagi besar, apa pulak yang dia nak langgar ye?? 

 
~ sepi seorang perindu ~

9 comments:

  1. hahahaha...lawak betul la...
    pandai lak die nak pusing2 ayat kan..hurm...
    layan kan je la win..x mau marah2..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh pesan ngn dia, jgn cuba tipu awin, hehhehe. instinct awin ni lain macam ckit, cepat je dapat tau ada yang tak kena...

      Delete
  2. hehhehehhheee.. tp kamu pun ada hidden something jgk kan kan..... tak per lah yg.. kasi polish ari2.... brg baru mmg cam 2... nati ko pun sama... wat bantal busuk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai masanya nanti, br i bgtau...selagi dia tak perasan, i diam je, hehehhe...nakal i kan...

      Delete
  3. hhehehe lupa lak your bff :)

    ReplyDelete
  4. Ekeke.Klakala korang ni.Calar2 tu biasala.Kereta sha pon calar sana sini.Tapi siyes comel je conversation. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beria2 kata sikit je, sikit je....sekali saya tgk, tu dia! calar banyak, dalam pulak...cat sampai tanggal kat dinding parking...

      Delete
  5. hehe.. pandai IT wt ayat kn.. xpe Cik Awin.. langgar ckt2 biasa, jgn accident sudah.. nyawa lagiiiiii penting k... drive leklok nnt ye Cik Awin.

    ReplyDelete