♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Happy Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
isteri kepada Jumadin, ibu kepada sorang cahayamata dan sorang wildan syurga ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 27 December 2012

Review ~ Doorgift tetamu

Hari ni saya nak review doorgift untuk tetamu mak ayah.. Dah bincang ngn mak, dia setuju untuk bagi Jelly 1 pek untuk setiap tetamu. Harga 1 pek = RM0.78 sahaja. Sekotak = 24 pcs... Saya guna sekitar 79 kotak.


Ni baru 58 kotak, masih de baki 21 kotak lagi kat kedai. Percaya tak kalau saya cakap, saya g beli sendiri, bawak balik umah sendiri, angkat sendiri dari kereta ke atas umah. Tak lama lagi muncul la muscle2 kat lengan ni, orang kuat la katakan :-p

Sesi pembungkusan, buat sendiri juga. harga beg pink tu = RM 0.17 untuk 1 pcs, saya guna 1800 pcs

TQ tag tu DIY je sendiri, amik pic kat google, kemudian print atas kertas warna peach. Tq tag tu saya stapler kat beg sekali ngn jelly



Sekarang ni, kotak ada di mana-mana kat ruang tamu. Selagi tak selesai majlis, selagi tu la umah saya masih bersepah. Harap maklum :-p












Hasilnya , dah siap pack

Semuanya saya buat sendiri. Jadi, dah mula packing dari sekarang. Dalam sehari pas saya balik keje, leh siapkan dalam 5 kotak = 120 pcs jelly. Sikit2 lama-lama jadi bukit... Chaiyok! chaiyok! semoga saya diberi kesihatan untuk sempurnakna segala persiapan.

**Sume ni hanya untuk tetamu mak ayah sahaja, ok! Untuk kawan2 n blogger yang sudi datang majlis saya nanti, doorgift lain sikit. Surprise!



~ sepi seorang perindu ~

22 comments:

  1. rajinnya cik awin buat semua :) kagumla, boleh angkat kotak-kotak tu..all the best,cik awin! :) u can do it! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. awin bertiga je kat umah ngn mak ayah...sebab tu sume kna buat sendiri...

      Delete
  2. cik awin jemput kita tak?? *kedip2 mata*

    ReplyDelete
  3. wooww..kuatnye awin..kalo linda la, 2 3 kotak pastu dah tumbang. beg warna pink tu pun cantik, pndai awin buat..camne wat beg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg tu awin beli je kat kedai...dapat 17 sen sehelai...mmg x de masa nak DIY beg ;)

      Delete
  4. Wahh...nanti cik awin jadi muscle woman.Hehe.Sume buat sendiri.Memang gigihla cik awin.Cik awin...cantikla beg tu.Jenis plastik ke kain dear?Murah plak tu.Beli ktne?Nak jgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah gigih sebab bukan de orang lain yang membantu...wooven bag...awin beli kat sini je, sbb ritu dah survey kat nilai 3, sumenya mahal2...

      Delete
    2. Kt sabak bernam eyh.Kena fikir2 jgk kalau nk pg ni.Hehe.Thanx share cik awin.Nama kedai ape cik awin.Kot2 la pg boleh sha trus terjah.Hehe. :)

      Delete
    3. nama kedai tu RIKA...tapi x berbaloi datang jauh2 cz nk beli beg tu je ;) hehehe

      Delete
  5. wahh...sgt rajin dan gigih nak buat tag tuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak print tag tu senang, tp nak menggunting nya, berbulan2 baru siap ;)

      Delete
  6. nak jelly tu jugak...
    tp kalau ada doorgift utk blogger pun nak jugak...
    kuang3 (^_^)

    ReplyDelete
  7. buat sndiri mmg puas hati kan....
    lya doakan moga majlis bjln lncar ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg puas hati buat sendiri walaupun penat tak terkata...

      Delete
  8. wow...ade surprise ek....nk g r nnti..hehehhe...cik mah xpack2 lagi...arghhh...risaunyer...beg pink tu mcm samalah untuk belah en tunang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk g? buleh je...nanti emailkan nama n alamt umah k...

      Delete