♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Wednesday, 13 February 2013

~ kami ke Kuala Kangsar ~

Majlis terakhir yang kami hadiri sebelum majlis kami pulak ;) Ni wedding bff saya, Zue. Lama dah kawan ngn dia ni, lebih kurang 9 tahun. Memang dah faham sangat feel dia... Zue ni memang rapat sangat ngn saya, dah macam kembar pun ada bila ke mana2 berdua je... Jadinya,  majlis dia , saya datang awal, stay 1 malam kat bandar Kuala Kangsar. Gerak dari Sabak Bernam pagi 10/2/13, then sampai Kuala Kangsar lebih kurang kul 4 petang. Terlewat sebab tersesat jauh dah ;). Rutin kami, kalau pegi memane, tak sesat, memang tak sah kan... Kami tidak  berdua sahaja, tetapi bertiga, saya bawak anak buah sorang.




Sibuk nak snap pic ni bukti kami sampai ke Kuala Kangsar ;)
Hotel tempat kami menginap, 1 malam RM 80 je, selesa. Dekat ngn kedai makan, 7E, kebetulan sebelah hotel ni ada funfair pulak malamnya.
Dari hotel, terus ke rumah Zue, masuk je bilik pengantin, dia nak menjerit dah, happy sgt sbb bff dia ni sampai juga ke Kuala Kangsar tu ;). Time ni sebelum akad nikah.
Selamat jadi husband n wife. Husband Zue ni kawan saya juga, kami sama2 belajar kat PSIS dulu
Haruslah snap pic ngn pengantin kan, amik seri ;)
Practise dok atas pelamin

Sebelum balik ke hotel petang tu, kami makan dulu...Lapar, perjalanan jauh kan ;)

Hari kedua majlis Zue 11/2/13. Kemas2 barang, bersiap, lebih kurang 11.30 pagi, check out hotel , then gerak ke rumah Zue.



Sambil pegang hadiah, sempat lagi nak snap pic kat banting dia...

Guestbook tidak dilupa. Haruslah meninggalkan beberapa pesanan buat pengantin ;)
Menu yang saya amik...Nasi separuh ok...Lauk je yang banyak...
Bakal pengantin menikmati nasi minyak ;)
Perut dah kenyang, baru masuk jumpa Zue ;)

Sebelum balik, naik pelamin sekali lagi...hehehehe
Time ni dah kul 7 malam, tapi cuaca masih terang lagi

Jangan terliur lak tengok pic kami ni. Makan satay besar kat Satay Hut Tanjong Karang . Satay dia memang besar  sangat, kami order 5 cucuk yang besar n 20 cucuk yg biasa. Tu pun tak habis makan bertiga ;)

~ Kuala Kangsar >>> Tanjong Karang >>> Sabak Bernam ~
Penatttttttttt


~ sepi seorang perindu ~

22 comments:

  1. ke kuale kome yer.. hihi.. sesat tu smpai mana tu?? sg siput?? ke tepen?? kalo sg siput tu da smpai kg akak tu. huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesat smpi ke tol Changkat Jering kak ;)

      Delete
  2. Selamat pengantin baru bff awin..;)

    nape muke en tunang pasrah je tuh..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasrah cz kena paksa amik gambar berdua, hehehehe

      Delete
  3. bunting dia cantik lah (^_^)

    ReplyDelete
  4. whoaaa...cuci muke tgk gmba pengantin ngn makanan! hehee

    aip. asaL nasik minyak amik separoh?? mule2 dLm ati ckp "mesti diet nih"
    then ad Lak pic mkn satay! hahahaha

    comeL La awin! =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...sya ni awat wat kantoi pulak? niat hati mmg nak deit, tapi bila teringin nk makan satay besar tu, lupakan diet sebentar...kita makan dulu ;)

      Delete
  5. Sampai kuala kangsar , haha . Dekat dengan kolej wani dah , kuisas .

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. ye ke? 1st awin sampai ke kuala kangsar ni...

      Delete
  6. wah awin..jauh berjalan makan kenuri ye..rajen sgt!
    alahai chantek pelamin kawan Awin ni... meriah tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bff...tu yg sanggup pegi jauh even majlis dh dekat sgt kan....aah, awin jeles tgk pelamin dia, cantik sgt...

      Delete
  7. bakal pengantin dok atas pelamin. esok lusa si bakal pengantin tu yang jadi pengantin. HIHI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami practise...takut kaku lak ats pelamin nnt ;)

      Delete
  8. wah sonok berjalan sampai utara. hehe. x lama je lagi majlis awin. semoga majlis berjalan dengan lancar. aamiin.

    ReplyDelete
  9. hehe...gigih bakal pengantin ni gi kenduri kawan2. Awin,cantik giler pelamin kawan awin tu. alahaiii..rase jtuh cinta tgok pelamin tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...bff kan, tu yg gigih pegi juga ;)

      pelamin dia mmg cantik, even bukan pelamin pilihan hati dia...

      Delete
  10. bahagianya tgk awin dan bakal suami
    cantik tgk pengantin , semoga kekal bahagia
    x sabar lak nak tgk majlis awin !
    semoga semua dipermudahkan dik !

    wahh sedapp tul tgk satay tuu ..
    kasar2 kan ;)

    ReplyDelete
  11. mmg gitu le cik awin kan..selagi belum majlis kite, mmg wajib pi majlis kawan2..haa kang kalo tak pergi dieorg tak mo dtg majlis kite plak...tapi akak suke tgk pic ko siap prektis dok kat pelamin tu...kemain ko yeak heheheeheh

    ye laa besar betol sate tuuu...dah mcm satey willy yg femes tu hah....

    ReplyDelete
  12. tak lama lgi awin plak kan :)
    msti rasa berdebar je jantung kan, tpi rsenya bakal suami lg berdebar kot hehe

    ReplyDelete
  13. wahh..datang ke tmpt sy..kuale..tp tak kenal lah.hehe =)

    salam kenal

    ReplyDelete