♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 23 July 2012

" Dilema "

Ada sorang makcik tu, nak buat majlis kahwin tarikh yang sama ngn tarikh rumah saya. Walhal makcik tu dah maklum, saya ni dapat orang jauh, saudara mara belah laki dah booking flight awal-awal nak datang sini, tarikh tak boleh ubah...Faham je la, kenduri kat kampung, merewang, bayangkan macam mana orang kampung nak g merewang majlis kahwin sekampung,  2 buah rumah dalam 1 lorong yang sama? Umah makcik tu kenduri anak lelaki, belah perempuan buat sehari sebelum tarikh tu. Nampaknya makcik tu tak nak mengalah langsung.. Apa perlu saya buat? Sememangnya saya tak boleh ubah tarikh dah, tiket flight dah booking...

 Mood : risau :(


~ sepi seorang perindu ~
~ sepi seorang perindu ~

12 comments:

  1. susah juga tu kan..... biasalah kalo dah sekampung salah sorangnya kenalah mengalah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mmg x leh nk mengalah...hrp makcik tu x pentingkan diri sendiri...tp sangkaan sy salah :(

      Delete
  2. Makcik tu baru gitau keputusan dia kan.. so, takpe lah.. teruskan je, makna dia pun sanggup la tu nak buat tarikh yg sama. atau mungkin dia pakai katering je kot.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia pn merewang juga kak...klu pki katering, x de la pening2 pale...

      Delete
  3. payah jugak tu .. teruskan je kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy kena teruskan juga ikut tarikh yg dh ditetapkan...

      Delete
  4. cian cik awin..mesti serba salah org nk dtg rewang :(
    btw, cik awin stay kg mne ye ;)
    kte dok sg. besar je ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...serba salah nnt org kg...mesti org fikir, masing2 pentingkan diri sendiri...nk juga buat tarikh yg sama :(

      Delete
  5. salam Awin, pd pndapat makcik, truskan sj ngn snang ati. jgn tensen2, insyaAllah ade jln pnyelesaiannye. mkcik prnah hadapi, org rewang akn dibhagi 2, grup A & B. wktu pg grup A rewang rmh pngantin X, grup B rmh pngntin Y, pstu blh ptng plak tukar, grup A gi rmh Y plak..& strusnya. ni di BBBamgi. kt kmpg plak, crenye org Kpg di bahagi 2 ikut kdudukan rmh. rewang smpe habis. pstu mreka kne glir2, gi'kondangan' ke rmh yg 1 lg. insyaAllah..kalo di mesyuaratkn dgn hikmah, sgalanye akn brjalan lncar. yg pnting skongan dri kuarga kita sndiri.. yakinlah, sesuatu yg brlaku itu ada hikmah disebaliknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih makcik ats pendapat yang bernas tu...nnt sy bincang ngn family, utk selesaikan mslh ni...

      Delete
  6. no no no.....jgn di ubah tarikh itu lalink...i da bli ticket tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tau la...kesian kat u, dh book tiket flight...

      Delete