♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Thursday, 19 July 2012

" Fobia "

Sejak akhir2 ni saya sangat fobia dengan penunggang motosikal. Dalam kita berhati2, samada orang langgar kita atau kita langgar orang...

Fobia saya semakin menjadi2 sejak kejadian pagi tadi. Tangan ni menggeletar nak pegang stereng kete. Tapi apakan daya, tunang saya jauh, tak boleh nak hantar saya pegi dan balik kerja setiap hari. Lebih fobia bila saya sedang memandu, penunggang motosikal follow saya terlampau dekat di belakang. Akibat kecuaian penunggang motosikal, saya yang emnerima padahnya.

Apa perlu saya buat? Perlukah saya kembali kepada keadaan asal iaitu menaiki motosikal ke tempat kerja setiap hari? Sebelum saya pakai kereta sendiri, tiap hari naik motor ke tempat kerja. Sejak dh pakai kereta ni, memang jarang la naik motor g kerja.

 SAYA SANGAT FOBIA DENGAN PENUNGGANG MOTOSIKAL :(


~ sepi seorang perindu ~

 
~ sepi seorang perindu ~

11 comments:

  1. Salam.....
    Salam kenal cik awin....


    Assalamualaikum wbth...

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Darjah satu Merah - Sek.Ren.Keb..

    Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

    Wasalam..
    Ikhlas,
    TiranaAduka...

    ReplyDelete
  2. ada post tentang naik motorsikal di blog saya.....

    Dah follow awin.....161 disini...nice blog....

    saya simpan link awin.....

    ReplyDelete
  3. jgn dipikirkan sgt...yg penting kite memandu secara berhemah...insyaallah semua selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut la kak....takut nk drive balik nnt.uwaaaaa

      Delete
  4. Siannya Cik Awin. Cuba larikan fokus pada lagu ke, benda2 lain. mana tahu boleh hilangkan perasaan fobia tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh cuba,,,sibukkan diri dgn keje...tp x leh fokus...dlm pale ni tetap teringat kejadian pg td

      Delete
  5. cik awin..baru2 kene mmg macam tu..saba bnyak2 ye..sian dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwa...rs nk nangis tp x kuar air mata :(

      Delete
  6. NO No NO
    jgn bawa motor lagik bahaya la
    naik keta if jd apa2 ada gak dinding boley cover
    if motor jatuh cium jln terus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau g keje jln kaki gayanya...sehari semalam baru sampai ofis...;)

      Delete