♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Monday, 16 July 2012

'' Kenyang Perut, Sakit Kaki ''

7 pagi gerak dari Sabak Bernam berdua ngn kakak 1 ofis ( Kak Kiah namanya ), smpi Shah Alam sekitar 9 pagi. Park kete kan Stesen Komuter Sekyen 19, nek train sampai KL Sentral...Isi perut jap kat foodcourt KL Sental sekitar kul 10 pagi.




Dari KL Sentral, nek LRT  sampai Masjid Jamek. Then, jalan kaki menuju SOGO..Ya ampun, ramainya umat manusia kat dalam tu...Sume kaunter bayaran kna Q panjang, x leh bla...Last² saya tersadai kat tepi, dok tunggu Kak Kiah pilih baju utk husband dia. Sambil menunggu tu, sempat la snap beberapa pic...



Bersesak² memilih





Kuar dari SOGO sekitar kul 1 tghr dah...Pastu pusing² jap kat Jalan TAR, sempat rembat kain cotton sepasang ;) Kul 3 petang gerak ke KL Sentral ... Pas solat, isi perut dulu kat MCD sebelum gerak balik ke Shah Alam

 Hidangan kat dpn ni utk 2 orang mkn ok ! ;) bkn sorang punya stok...hehehhe. Makan ala kadar alas perut je sbb Kak Kiah nk blanja makan kat Aroma Ikan Bakar Jeram


Dari KL Sentral nek train ke Shah Alam... Lebih kuran kul 5 petang sampai, then, gerak balik ke Sabak.. otw tu, singgah makan kat Aroma Ikan Bakar Jeram. Ops! lupa nak cite, sebenarnya Incik Tunang pun g KL juga, bezanya dia g ngn adik n MIL saya nek train dari Klang.. Kami pegi tempat yang sama, tapi x jumpa dia pun...Saya kuar dari SOGO, dia baru nak masuk..Saya dah naik tren balik Shah Alam, dia baru sampai KL Sentral. Tapi atas jasa baik Kak Kiah nak belanja makan, dia suh saya ajk Incik Tunang sekali. Kami sampai dulu, Incik Tunang menyusul di belakang..

sebelum ;)

Antara menu kami semalam : pari asam pedas, sotong goreng tepung, siakap 3 rasa, kerang bakar, lala masak cili, kailan ikan masin + nasi putih 6 + air 6 = RM 120.00. Bagus restoran ni, ada tempat solat ;)


selepas ;)

8.30 malam gerak balik. Saya ni lemah sikit memandu malam, lagi-lagi kalau hujan... Belasah je la segala macam lubang yang ada kat atas jalan tu ;) ( next year nya bufday leh mintk spotrim baru kat Incik Tunang ;) )
Sampai umah sekitar 10 malam. Pas mandi, terus lena...kepenatan ;)


~ sepi seorang perindu ~

~ sepi seorang perindu ~

14 comments:

  1. lengkap makan dr pg sampai mlm...hehee..
    BESTNYA SHOPPING!
    lama plak tak makan MCd....ADESS TERLIOO

    ReplyDelete
    Replies
    1. musnah harapan nk diet...kata org, rezeki jgn ditolak...;)bulan pose nnt kan azam diet balik,habislah klu baju sanding x muat nnt ;)

      Delete
  2. bestnye jalan2 ;)
    dah lama nak g mkn kat jeram tp tak sampai2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best...try la g mkn kat ctu...makanan dia leh tahan..;)

      Delete
  3. best shopping ada sale..lama dah tak g SOGO..sedapnya makan..orang belanja lagi memang best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sale, tp bayangkan ramainya orang...berpeluh ketiak ;)hehehe...mkn free mmg sedap...

      Delete
  4. nora pun pi sogo gak hehe mmg ramai gile kan orang !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau x pe...tu pn awin smpi awl dlm kul 11, pn dh berasak2 ramainya...

      Delete
  5. uwaaa...ramainya org kat sogo..batalkan je la niat tu wahai chinta..hehheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu...abaikan je niat hati tu ye...lg2 nk masuk bln pose dh ni ;)

      Delete
  6. Wahhhh mrngancam menu2 yg ado... Kalo bulan pose ni dah lap ayaq liuq tgk...

    ReplyDelete
  7. Betul2 Awin boleh makan!! ingatkan makan pagi tadi tahan sampai ke ptg...Mc D, ikan bakar dan macam2 lagi..Hebat, hebat.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn free, layan je la bang, rezeki jgn ditolak...cukup 3x, pagi ,tghr, petang..malam, tinggal kepenatan je ;)

      Delete