♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

:: Tentang Seseorang ::

My Photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
dilahirkan pada 7 mei. Saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...Kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

~ Pengomen Terbaik ~

Get this widget

Friday, 11 January 2013

DIY ~ Pin Wheel

Sebenarnya dah lama mula buat mende ni, dok lipat2 kertas... Tapi tak siap2 pun sebab tersadai, terus buat yang lain pulak. Saya beli kertas A4 biasa je yang nipis, supaya jari2 halus saya ni tak sakit nak melipat dengan penuh kesabaran. Buat kat umah, tak siap lipat, bawak ke ofis pulak, lipat waktu rehat .
 Gigih kononnya kan... ;) Awin cantum kertas dan lekat guna gam je, tapi lubang kat tengah tu ikat guna benang. Dah siap membentuk kipas bulat, Awin tampal dolly paper untuk tutup lubang tengah tu. Dolly paper yang Awin beli ada 2 saiz : besar dan kecil sebab pin wheel yang Awin buat pun ada 2 saiz ;) Mesti korang tertanya2 kan, untuk apa pin wheel warna warni ni? Tunggu.....03.03.13 nanti ye ;)

Yang ni saiz besar, Awin combine 2 warna...
Hasilnya...

Hasilnya lepas gam dolly paper, maaf hasil tangan kaku ni kurang kemas ;)


** Banyak mende DIY nak share, tapi disebabkan mood nak menaip entah ke mana perginya . Balik umah pun, takde hati nak buat apa2, mungkin disebabkan badan terlalu penat , fikiran terlalu letih, tersadai sumenya :( **


~ sepi seorang perindu ~

28 comments:

  1. Nice...walaupon tanganmu kaku tapi tetap menawan kalbu ouchhh hehehe okeyla tu cik Awin... yg penting kita puas hati dengan apa kita buat tu... kalerful gitu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uit...jgn la puji hasil tgn saya yg x kemas itu...sogan den ;)

      Delete
  2. Sangat gigih nak melipat.

    cepat awin. dah nak dekat ni. HIHI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwa....sebenarnya macam xde hati nak buat persiapan...bukan sebab x mau kawin ok1 tapi sebab tekanan keje yg buat awin rs down sgt :(

      Delete
  3. rajinnyer
    kreatifnyer uols
    if dekat boley la terjah khen

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...klu akak kt m'sia, mesti leh datang majlis saya nanti...agak2 klu sy nk pos kad ke sana, buleh kah? hahahhaha....

      Delete
  4. benda macam ni kalau kita kreatif, hasilnya menakjubkan...ada so kena tunggu 03/03/13 yup, ok.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak...hasilnya nk buat pe kna tunggu sampai saat dan ketikanya nanti ;)

      Delete
  5. yeah....samelah kita...cntiklah awin...warna warni....nmpk menarik nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengaja cari warna striking ni, menyerlah...

      Delete
  6. wah kreatif sgt. oklah utk hari bahagia nnti ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk2 org lain buat kak...sy pun ikut buat juga ;)

      Delete
  7. tngl sebulan je lg...semoga trus bersemangat utk berDIY :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngh cari mood...mood dh ke laut :(

      Delete
  8. dija buat lagi tak kemas, tapi kan nanti dalam gambar memang nampak cantik lagi kalo warne warni.. Hamboi, lamenye nak kene tunggu 3.3 pulak, tapi pejam celik cepat je mase berlalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awin pn buat x kemas juga....hehehhe...aah, dh tak sampai sebulan je lagi...

      Delete
  9. cantikla awin.warna warni.macam nak buat jgk.tp malas.haha.kite pon xde mood sgt sekarang ni nak berDIY.huhuh.cicir agaknye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2...kita sesame mencari mood yang hilang entah ke mana ;)

      Delete
  10. Masa dah dekat, rehat2kan diri..relax2 buat persiapaan tu..

    ReplyDelete
  11. kreatif la cik awin ni..nanti boleh ajar saya buat seni kertas ni..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan la saya nak ajr cz saya pn buat tgk tutorial dlm blog b2b je ;)

      Delete
  12. wahhhhhhhhhh.. rajin n kemas aje cik awin... nak buat, tp, macam malas.. tp nk buat jugak, mgkn nak dekat2 nnt baru semangat kot..heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemas ke? klu tgk betul2, serabai ;)

      Delete
  13. cantik sgt2.. kalo buat kat pelamin pon cantik ni.. deko2.. lya aritu wak sekerap jalan je..konon2 nak deko time birth asya tu.. tp masa x ckp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat utk deco , tp bkn kat pelamin... ;)

      Delete