♥ 2 Hati Jadi 1 ♥

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

:: Tentang Seseorang ::

My photo
Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
lahir pada 7 mei. saya ni garang,kalau marah, sume takut tp cepat cool, degil tu ada la sikit...kalau boleh, nak anak seramai mungkin, baru meriah family ;)

:: Follower Saya ::

Tuesday, 15 January 2013

~ Terluka ~

Dugaan apakah ini ? Kebaikan saya disalah tafsir....Salahkah saya?  Kata2 yang diluahkan oleh dia cukup membuatkan saya terluka dan kecewa...

Oleh itu, sebelum mengucapkan sesuatu...berfikirlah dahulu..apakah kata-kata yang di ucapkan akan menyakiti seseorang ..jika rasa akan menyakitikan.. sebaiknya jangan pernah dilafazkan...berfikirlah dahulu.. apakah kata-kata yang akan dilafazkan setimpal dengan akibat yang akan diterima ??..kemudian dengan mudah memohon maaf dan minta dilupakan apa jua yg pernah keluar dari mulut....tidak semudah itu seseorang akan menerimanya... berbanding dgn apa yg telah dia rasa...Mungkin ini dugaan dalam  bertunang..Semoga saya tabah hadapi dugaan2 yang mendatang ...

 ~ Sabarlah duhai hati ~




** Half day rini, kepala rasa berat sangat sebab tak cukup tidur... Badan letih kurang rehat...**

~ sepi seorang perindu ~

14 comments:

  1. Rehat banyak3 ye cik awin.Banyakkan bersabar.Cik awin kuat.Setuju sgt, berserahlah pada Allah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni mmg x bnyk amsa utk rehat dah...ada saje mende nak buatnya...

      Delete
  2. sabar ye sayang. ini ujian dariNya. dugaan yang dtg ni akan menguatkan hubungan kalian. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx nana...sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak lum jadi laki bini kan...

      Delete
  3. bnyak2 sbar....xpe...bila diduga tnda Allah syangkan kita... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx cik mah...sabar itu separuh daripada iman...

      Delete
  4. sabar ye win..dugaan yang dtg..wat kiter lebih bersedia untuk hadapi mase depan..insyaallah... =)hadapi dgn senyuman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum...senyum...senyum...tak perlu kata apa2...

      Delete
  5. saba La awin..Sya ade je mende yg Sya kecik ati+xLeh accept. 1 malah kite ni is kite SUSAH nak lupe. so mmg mende ni ingt smpai biLe2. cume time will heal the pain la.. lame2 da xskt ati sgt. tp still xleh lupe! hoho

    saba ye Win. g kuar, jLn2, window shopping (jgn shopping, nnti stress. hoho) ps2 mkn eskrem. K? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awin ni nampak aksar...tapi bila hati dah terluka, mau teringat sampai bila2....lagi2 hal yang betul2 menyinggung perasaan...

      window shopping? klu stress, makna...makna...makna...baru btl ;)

      Delete
  6. Hal2 kecil jangan di panjang2kan..Rehat rehatkan minda tu..relaxxx...

    ReplyDelete